Antena Meniu Search
x

Video Medicii din prima linie Covid de la Timișoara, evaluați psihologic după un an în care au lucrat la intensitate maximă

Premieră naţională la Timişoara. Cadrele medicale de la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş vor fi evaluate psihologic pentru a le fi stabilit nivelul de stres şi oboseală. Decizia a fost luată de conducerea spitalului, după ce în ultimul an angajaţii au lucrat la intensitate maximă pentru a reuşi să facă faţă numărului mare de pacienţi infectaţi cu COVID.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 10.02.2021, 18:28

Vezi și
  • Cadrele medicale vor fi evaluate din punct de vedere al epuizării fizice și al stresului profesional.
  • La Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeș Timișoara lucrează peste 400 de persoane.

Procesul de evaluare, început în urmă cu câteva zile, va dura două săptămâni, timp în care personalul medical din spital va completa chestionare și va purta discuții cu psihologul unității sanitare.

Reprezentanții spitalului din Timișoara spun că au decis să înceapă acest proiect unic în România deoarece în ultimele 12 luni, angajații unității medicale au lucrat zi și noapte, la intensitate maximă pentru a reuși să facă față numărului mare de pacienți. 

Evaluarea are în vedere epuizarea fizică a personalului medical

Au fost numeroase ore suplimentare și foarte puține concedii, mai spun cei de la Victor Babeș, ceea ce i-a epuizat fizic și emoțional pe medici, asistente medicale, infirmiere, brancardieri și pe cei din personalul auxiliar.

La Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara lucrează peste 400 de persoane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Medicii din prima linie Covid de la Timișoara, evaluați psihologic după un an în care au lucrat la intensitate maximă