Antena Meniu Search
x

Val de viroze în următoarea perioadă, cei mai expuşi sunt copii şi vârstnicii, avertizează medicii

Vremea schimbătoare şi temperaturile oscilante din ultimele zile au mers mână în mână cu internările în spitalele din Capitală.

Vezi și

Vremea schimbătoare şi temperaturile oscilante din ultimele zile au mers mână în mână cu internările în spitalele din Capitală.

Alex a fost adus de mama lui la Camera de Gardă a Spitalului de Boli Infecţioase "Victor-Babeş" din Capitală, după ce, de o săptămână tusea nu pare să reacţioneze la niciun medicament.

Băiatul în  vârstă de 13 ani ar putea avea pneumonie, crede medicul. O boală cred că va crea un val de îmbolnăviri zilele viitoare, spun specialiştii.

Temperaturile ridicate din ultimele zile au favorizat apariţia bolilor provocate de viruşi şi bacterii. Erika, în vârstă de doar trei ani, a fost diagnosticată cu rotavirus. 

Simin Florescu, director medical Spitalul "Victor-Babeş":

De la bolile obişnuite care se tratează pe picioare, între ghilimele, pot ajunge până la afecţiuni severe, complicate de genul penumoniilor sau bronhopneumoniilor care să determine internarea în spital şi tratamente consecinţă.

După maxime de 15 grade la mijloc de decembrie, vremea s-a schimbat radical şi într-un timp scurt.  Însă putem să prevenim efectele. Medicii recomandă şi vaccinarea. Serul împotriva gripei este gratuit, iar în farmacii se găseşte vaccin pneumococic şi pentru prevenirea rotavirusului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Val de viroze în următoarea perioadă, cei mai expuşi sunt copii şi vârstnicii, avertizează medicii