Antena Meniu Search
x

Medicul care a pus pe Facebook poze cu spitalul inundat de ploaie, cercetat disciplinar

Medicul George Pribac va fi cercetat disciplinar de către superiorii de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, după ce a postat pe Facebook, la începutul lunii iulie, mai multe poze cu o secție inundată în urma ploilor abundente.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 21.07.2020, 18:33

Medicul care a pus pe Facebook poze cu spitalul inundat de ploaie, cercetat disciplinar
Spitalul de urgență din Arad, inundat de o ploaie torențială - Facebook George C. Pribac
  • În noaptea de 2 spre 3 iulie, fostul Spital Municipal Arad, în prezent secţie a SCJU, a fost inundat
  • Medicul spune că nu se va lăsa intimidat și va continua să arate publicului larg problemele reale ale spitalului

Medicul a fost convocat oficial „în vederea desfăşurării procedurii cercetării disciplinare” și a postat pe Facebook documentul primit de la conducere. Conform acestui document, cercetarea disciplinară se face urmare unui referat emis de către managerul interimar al unităţii, Florina Ionescu.

În document, medicului i se reproşează faptul că a publicat pe contul său de Facebook imagini cu Secţia Fizioterapie inundată, în urma precipitaţiilor abundente: „Aceste imagini precum şi comentariile d-voastră referitoare la investiţiile efectuate de către administraţia locală au fost preluate de către mass-media (...) Faţă de cele precizate vă aducem în vedere că nu aţi respectat următoarele prevederi din Regulamentul Intern al SCJU încălcând: art. 1 alin. 2 liniuţa 8 şi 13 potrivit căruia se interzice tuturor salariaţilor acordarea de interviuri sau declaraţii în numele sau referitor la unitate fără aprobarea conducerii”.

Medicului i se mai reproşează „utilizarea de aparate foto în spital fără aprobarea conducerii”.

Personalul are obligaţia de a apăra cu loialitate prestigiul SCJU Arad precum şi de a se abţine de la orice act ori fapt care poate produce prejudicii imaginii sau intereselor legale ale acestuia”, se mai arată în documentul primit de George Pribac.

„Este dovada unui regim de teroare”

În postarea care însoțește documentul, medicul spune că acest gest îi amintește de vremurile comuniste și că documentul reprezintă dovada faptului că în SCJU Arad este instituit un regim de teroare.

Dragi arădeni, dragi colegi, in prezent retrăim vremuri de trista amintire, de represiune de tip stalinisto-comunist, vremuri care speram ca nu vom ajunge sa le retrăim, deziderat pentru care s-a plătit cu sânge la Revoluția din '89. Da, astazi aveti dovada faptului ca in Spitalul Județean din Arad este instituit un regim de teroare, de amenințări împotriva tuturor celor care indraznesc sa arate situația reala a spitalului și modul păgubos in care este cheltuit banul public”, a declarat George Pribac.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Medicul spune că nu se va lăsa intimidat și va continua să arate publicului larg problemele reale ale spitalului. 

Da, in Spitalul Județean exista multe probleme care sunt ascunse opiniei publice, probleme pe care colegii mei le cunosc și prin efortul lor reușesc, cu profesionalism, sa facă fata și sa va ofere servicii medicale. Unora le este teama, unii se complac iar alții sunt indiferenți. Ii inteleg deopotriva pe toti, ii rog însă pe cei care sunt loiali spitalului (si nu loiali unei conduceri efemere), cei care iubesc Aradul și Spitalul Județean Arad sa facă un pas in fata, sa vorbească și sa le arate tuturor problemele acestui spital. Dacă astăzi continuam cu indiferenta sa ne complacem și sa consideram "ca merge și asa", maine vom ajunge cu toții sa regretam și va fi prea târziu!

Dragi colegi și cei care îmi urmăriți postarile, va asigur ca nu ma voi lăsa intimidat și in săptămânile care vor urma voi continua sa pun pe tapet problemele reale ale acestui spital, bâlbele continue ale celor care îl conduc și mai ales jaful continuu din banul public care au făcut din acest spital mai degrabă o afacere profitabila pentru unii, decât un lacas de alinare a suferinței pentru oamenii bolnavi”, a mai scris George Pribac pe Facebook.

Spitalul Arad, inundat în urma unor ploi torențiale

În noaptea de 2 spre 3 iulie, fostul Spital Municipal Arad, în prezent secţie a SCJU, a fost inundat, în urma unor ploi torenţiale care au afectat şi numeroase locuinţe din oraş. 

În postarea de atunci, George Pribac a scris că o ploaie de 30 de minute a scos la iveală investițiile de zeci de milioane de euro cu care se laudă Consiliul Județean Arad.

Acum vor fi nevoiti sa pompeze la propriu, pentru ca desi de ani de zile au fost sesizati si cunosc situatia Spitalului Municipal si a Spitalului Matern, nu au miscat un deget in acest sens. An de an cabinetele si laboratoarele care se afla in subsolurile Spitalului Municipal sunt inundate, pline de dejectii si urina printre materiale, echipamente, aparatura si calculatoare”, a scris George Pribac.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Medicul care a pus pe Facebook poze cu spitalul inundat de ploaie, cercetat disciplinar