Antena Meniu Search
x

Întâlnire emoţionantă între primul medic din România care face intervenţii chirurgicale intrauterine şi copiii salvaţi de el

Au fost la un pas de moarte, dar un medic care a crezut în imposibil i-a salvat. Primul dintre cei care au îndrăznit să facă în România operaţii intrauterine.

Vezi și

Au fost la un pas de moarte, dar un medic care a crezut în imposibil i-a salvat. Primul dintre cei care au îndrăznit să facă în România operaţii intrauterine. Ca un semn de mulţumire, mai mulţi părinţi au organizat o întâlnire emoţionantă între copiii, acum la grădiniţă sau la şcoală, şi medicul care le-a dat șansa să se bucure de o viaţă normală. 

Ian are aproape trei luni. Acum e un băieţel zdravăn. Când a venit pe lume nu cântărea mai mult de un kilogram şi jumătate. 

S-a născut prematur, dar sănătos. Nu fără peripeţii. Mama lui a aflat că e bolnav, chiar în mijlocul sarcinii: "Medicul care a făcut morfologia spunea că are hernie diafragmatică şi desigur că e foarte grav şi chiar ne-a recomandat să facem întrerupere de sarcină."

Printr-o minune, Cristina a ajuns la medicul despre care doar auzise că i-ar putea salva băieţelul. Primul medic din România care a realizat intervenţii intrauterine. Diagnosticul iniţial era fals, fătul avea anemie. O transfuzie intrauterină i-a salvat viaţa: "Acum, uitaţi-l ce energie, putere de plâns are."

Pe acelaşi subiect

O viaţă pierdută l-a determinat pe Hadi Rahimian să salveze alte 170, în ultimii cinci ani. Hadi Rahimian, medic primar materno-fetală: "Am avut un caz pe care nu am reuşit să-l salvez. Era o simplă transfuzie uterină pe care trebuia s-o facem în România şi n-am găsit pe nimeni s-o facă."

Printre primele cazuri operate a fost şi Larissa. Încă din burtica mamei, fetiţa avea o acumulare de lichid în plămâni: "Este persoana care mi-a dat încredere, când absolut totul era la pământ pentru noi." Larissa are acum 5 ani şi este plină de viaţă. Acum, ea şi alţi copii salvaţi, înainte de naştere, au vrut să-şi întâlnească salvatorul.

Din păcate, în ţară sunt puţini medici pregătiţi să facă astfel de intervenţii şi doar în clinici private. Statul român nu a investit în acest sens. 

În ţările dezvoltate, chirurgia intrauterină se practică cu succes de mai bine de 10 ani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Întâlnire emoţionantă între primul medic din România care face intervenţii chirurgicale intrauterine şi copiii salvaţi de el