Întâlnire emoţionantă între primul medic din România care face intervenţii chirurgicale intrauterine şi copiii salvaţi de el
Au fost la un pas de moarte, dar un medic care a crezut în imposibil i-a salvat. Primul dintre cei care au îndrăznit să facă în România operaţii intrauterine.
Au fost la un pas de moarte, dar un medic care a crezut în imposibil i-a salvat. Primul dintre cei care au îndrăznit să facă în România operaţii intrauterine. Ca un semn de mulţumire, mai mulţi părinţi au organizat o întâlnire emoţionantă între copiii, acum la grădiniţă sau la şcoală, şi medicul care le-a dat șansa să se bucure de o viaţă normală.
Ian are aproape trei luni. Acum e un băieţel zdravăn. Când a venit pe lume nu cântărea mai mult de un kilogram şi jumătate.
S-a născut prematur, dar sănătos. Nu fără peripeţii. Mama lui a aflat că e bolnav, chiar în mijlocul sarcinii: "Medicul care a făcut morfologia spunea că are hernie diafragmatică şi desigur că e foarte grav şi chiar ne-a recomandat să facem întrerupere de sarcină."
Printr-o minune, Cristina a ajuns la medicul despre care doar auzise că i-ar putea salva băieţelul. Primul medic din România care a realizat intervenţii intrauterine. Diagnosticul iniţial era fals, fătul avea anemie. O transfuzie intrauterină i-a salvat viaţa: "Acum, uitaţi-l ce energie, putere de plâns are."
- Tinerii liberali nu au reuşit să îşi aleagă viitorul lider într-un singur tur
- Regele Mihai împlinește 96 de ani, miercuri. Noi informații despre starea sa de sănătate
- România este cel mai mare producător european de GOJI
- Medic ginecolog din Petroşani, prins când primea mită 1.000 de lei pentru a opera o femeie cu complicaţii de...
- Un sucevean a ameninţat un medic de familie şi o asistentă, supărat că nu a primit o reţetă. A fost reţinut...
O viaţă pierdută l-a determinat pe Hadi Rahimian să salveze alte 170, în ultimii cinci ani. Hadi Rahimian, medic primar materno-fetală: "Am avut un caz pe care nu am reuşit să-l salvez. Era o simplă transfuzie uterină pe care trebuia s-o facem în România şi n-am găsit pe nimeni s-o facă."
Printre primele cazuri operate a fost şi Larissa. Încă din burtica mamei, fetiţa avea o acumulare de lichid în plămâni: "Este persoana care mi-a dat încredere, când absolut totul era la pământ pentru noi." Larissa are acum 5 ani şi este plină de viaţă. Acum, ea şi alţi copii salvaţi, înainte de naştere, au vrut să-şi întâlnească salvatorul.
Din păcate, în ţară sunt puţini medici pregătiţi să facă astfel de intervenţii şi doar în clinici private. Statul român nu a investit în acest sens.
În ţările dezvoltate, chirurgia intrauterină se practică cu succes de mai bine de 10 ani.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰