Antena Meniu Search
x

Medic român, despre eșecul carantinei: Covid19 va deveni Gripa vers. 2.0 și vom trăi așa cu ambele

Covid-19 va deveni Gripa vers. 2.0 și vom trăi așa cu ambele, este de părere medicul Mihail Pautov, specialist în chirurgie generală la Institutul Clinic Fundeni, care vede în măsura carantinării o ”neasumare a conducerii care va duce lumea in colaps”.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 02.10.2020, 09:23

Tinere cu mască de protecție pe față se plimbă prin București
Tinere cu mască de protecție pe față se plimbă prin București - Mediafax Foto / Andreea Alexandru via Hepta
  • Medicul Mihail Pautov spune că realitatea a demonstrat că noul coronavirus se transmite mai degrabă pe cale aerogenă, deci măștile sunt esențiale pentru a ne proteja.
  • Potrivit acestuia, orice nouă decizie de carantinare/restricție poate duce lumea în colaps.

Medicul Mihail Pautov scrie, într-un mesaj postat pe Facebook, că noua realitate ne arată că măsurile restrictive, precum carantina, nu au făcut decât să întârzie apogeul infectărilor pentru câteva săptămâni sau luni, ”cu prețul unui lock-down devastator din punct de vedere economic și emoțional”.

În plus, scrie medicul, s-a pus un accent prea mare pe spălatul mâinilor, în condițiile în care noul coronavirus se transmite mai ales prin calea aerogenă.

”In mod gresit am pus un pret prea mare pe igiena mainilor si prea mic pe transmiterea aerogena. Acum stim ca acest virus se transmite foarte rar prin atingere directa (1-2%) si foarte des prin aer ( 98-99%). As prefera ca oamenii sa nu se mai spele deloc pe maini, dar sa poarte masca ori de cate ori deschid gura in public, pentru a-i proteja pe ceilalti”, a scris medicul.

”Realitatea actuala este urmatoarea: Covid19 este printre noi si trebuie sa invatam sa TRAIM cu el. Ne vom imbolnavi mai des acum, unii vor muri, pana vom atinge acea imunitate colectiva de 60-80%, prin trecerea prin boala sau/si vaccinare. Dupa dobandirea acestei imunitati colective, Covid19 va deveni Gripa vers. 2.0, si vom trai asa cu ambele. Orice masura de carantinare, inchidere a restaurantelor, masuri restrictive, este o neasumare a conducerii care va duce lumea in colaps. Iar neasumarea este propagata de noi: daca guvernul ia masuri dure/ restrictii si mor oameni = Covid19 e de vina; daca guvernul ne lasa liberi si mor oameni = guverul e de vina. Sper, cu toata naivitatea, ca cei ce iau decizii atat de importante sa aiba niste consilieri informati, obiectivi, odihniti, bine dormiti si bine platiti”, a mai scris el.

Recomandarea medicului Mihail Pautov este ca oamenii să poarte mască în spațiile aglomerate, să aerisească mereu încăperile și să evite acele situații cu risc crescut.

”Pentru binele tuturor, poarta masca, aeriseste mereu incaperile, dormi cu geamul deschis, mentine caldura in incapere la 19-20 grade C si umiditatea intre 40-60%, mananca fructe si legume, nu fuma si dormi 8h/zi; evita botezurile, nuntile si cumetriile la munte, iar cand te vezi cu prietenii, fa-o in aer liber. Ai grija de tine”, a mai scris medicul, pe Facebook.

De la debutul pandemiei, în România au fost depistate până în acest moment 129.658 de cazuri de Covid-19, din care 103.994 au fost declarați vindecați.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Medic român, despre eșecul carantinei: Covid19 va deveni Gripa vers. 2.0 și vom trăi așa cu ambele