Tinerii români nu vor să plece de la părinți. Femeile pleacă mai devreme din casa părinților, la doar 25 de ani
În România, bărbații pleacă din casa părinților la o medie de vârstă de 30,3 ani, în timp ce femeile învață să se descurce pe cont propriu cu cinci ani mai devreme, la puțin peste 25 de ani.
- Premiera noului sezon Chefi la cuțite din 17 Noiembrie, Duminică 20:00, Luni, Marți și Miercuri 20:30 pe Antena 1 și AntenaPLAY
- El este şoferul care şi-a condus spre moarte propriul copil. Daniel ar fi vrut să se sinucidă, dar în gestul lui nebun a luat încă patru vieţi nevinovate
Tinerii români se mută tot mai greu din casa părintească. Cei mai mulți reușesc abia la 28 de ani să își ia viața în propriile mâini. Cel mai recent studiu Eurostat arată totuşi că fetele sunt mai independente decât băieții.
În România, bărbații pleacă din casa părinților la o medie de vârstă de 30,3 ani, în timp ce femeile învață să se descurce pe cont propriu cu cinci ani mai devreme, la puțin peste 25 de ani. Este cea mai mare diferență dintre genuri de pe continent.
Chiar și așa, suntem mult mai atasați de casa în care am crescut decât ceilalți europeni. Cum spuneam, la noi, cei mai mulți pleacă la 28 de ani. Cu doi ani mai târziu decât media la nivel european, care este de 26 de ani.
Tinerii din statele nordice își iau zborul cel mai devreme din cuib. Suedezii pleacă la 21 de ani, încă din perioada studenției. La fel și cei din in Danemarca, Luxemburg și Finlanda. Și ei sunt mai indepedenți.
La polul opus, ţările în care tinerii stau până la o vârstă mai înaintată cu părinţii sunt Malta, Croația și Slovacia. Abia în jurul vârstei de 31 de ani se desprind de familie.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰