Antena Meniu Search
x
LIVE

Mesajul preotului Gheorghe Holbea de Paște: Omul să găsească sprijin în sinea sa

E sărbătoarea sărbătorilor. Ziua cea mai importantă pentru creștinii ortodocși din întreaga lume când Iisus Hristos, fiul lui Dumnezeu, a înviat după trei zile de la răstignire.

De Redactia Observator la 19.04.2020, 21:06
Vezi și
  • Preotul Gheorghe Holbea a trimis un mesaj de Paște prin intermediul Observator.
  • Gheorghe Holbea slujește la Biserica Precupeții Noi, din București.

Un preot cu har explică pentru Observator ce înseamnă Paștele pentru credincioși la ceasul unor grele încercări.

Sărbătoarea comuniunii ne prinde în acest an mai singuri ca niciodată.

Gheorghe Holbea, preot: Unde-ți este moarte boldul, unde-ți este, Iadule, biruința ta? A înviat Hristos și moarte nu mai este!

Sunt cuvintele de triumf pe care părintele Gheorghe Holbea le rostește în fiecare an de Paști în Biserica Precupeții Noi din centrul Capitalei. Anul acesta a fost prima dată când preotul a rostit "Hristos a Înviat!" și nu i-a răspuns nimeni.

Gheorghe Holbea, preot: Omul trebuie să găsească un sprijin în sinea sa, dar nu-l poate găsi decât într-un Dumnezeu care își asumă suferința, care să-și asume moartea. Și atunci avem Lumina Învierii, avem această lumină care de fapt pune capăt întunericului.

Paștile ne aduc aminte în fiecare an acest adevăr de temelie al credinței: dincolo de întuneric, e lumina.

Gheorghe Holbea, preot: Cea mai mare problemă pe care o ridică această sărbătoare a Paștelui este moartea. Ea este cea care provoacă frică. M-a impresionat acest dialog pe care-l poartă creștinul dincolo de mormânt, îl poartă cu cei dragi, cu părinții sau cu bunicii, cu moșii și strămoșii, îl poartă ca și cum ar fi vii. Acest simțământ al credinței că cei trecuți din viața de dincolo sunt totuși împreună cu noi, în comuniune, m-au făcut să înțeleg de ce noi îi numim pe cei morți nu morți, ci adormiți. Adică cei care așteaptă Învierea de obști.

În aceste vremuri grele, e nevoie mai mult ca oricând să fim împreună în gând şi în suflet.

Gheorghe Holbea, preot: Răstignitu-m-am ieri împreună cu tine, astăzi mă scol împreună cu tine, înviind tu! În momentul în care rostim Hristos a Înviat! Adevărat a Înviat! rostim marele adevăr pentru care merită să ne naștem.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Mesajul preotului Gheorghe Holbea de Paște: Omul să găsească sprijin în sinea sa