Antena Meniu Search
x

Mesaje-surpriză de Paște de la copii români din Italia pentru bunici

Pentru copii, azi era ziua vizitelor la bunici. Dar pandemia a întrerupt tradiţia. Lecţia înţelepciunii în aceste zile vine chiar de la cei mici: "Vom trece peste toate, cu iubire", le transmit copiii din Italia bunicilor din România. Echipele Observator au dus mesajele-surpriză la destinatari.

de Redactia Observator

la 19.04.2020, 21:31

Vezi și
  • Mulți copii din Diaspora au rămas departe de țară.
  • De Paște, Observator a pregătit o surpriză pentru bunici.

”Fetițele să crească mari, să vină aici!” E rugăciunea pe care o șoptesc în fiecare zi toți bunicii care trăiesc pentru a-și vedea nepoții mari. În zi de sărbătoare, am poposit și în Maramures, să ducem încă un mesaj de suflet din Italia.

Pe un ecran mic, bunica Paulei își privește cu emoție nepoata din Italia. De peste un an nu a mai strâns-o în brațe și spera ca Paștele acesta să le prindă împreună.

”Paște Fericit la toată lumea! Am făcut și o felicitare la bunicile mele din România. Una de la Maramureș plai cu flori și una de la Făgăraș foaie de ceapă”, spune Paula.

Pe bunica din Maramureș am găsit-o pe prispa casei sale dintre dealuri, la poalele munților Pietrosul Rodnei. Primitoare, cum sunt toți oamenii prin partea aceasta de lume.

E universul de poveste în care și-a crescut copiii și-n care visa să-mbătrânească înconjurată de nepoți. Are nu mai puțin de nouă, însă, de când s-au risipit prin lume, îi vedea pe toți numai la sărbători. Anul acesta, în plină pandemie, bunica Ileana îi vede doar în poze.

În lupta cu dorul, cu distanța, cu greul și cu pandemia, doar împreună putem învinge. Fiți puternici, români – e și mesajul unui băiețel de peste granite, pentru bunicii lui.

Iar mesajul bunicilor pentru nepoții din orice colt al țării sau al lumii… e același: ”Vă așteptăm acasă!”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Mesaje-surpriză de Paște de la copii români din Italia pentru bunici