Antena Meniu Search
x

Video Mica Unire, sărbătorită de zeci de elevi olimpici din Bucureşti prin intermediul Fundaţiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României

Zeci de elevi olimpici din Capitală şi membri ai Super Smart Team, prima echipă de copii şi tineri supradotaţi din ţara noastră, a Fundaţiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Au avut parte, la împlinirea a 165 de ani de la Unirea Principatelor Române, de un tur ghidat în cele mai importante locuri şi evenimente care au făcut posibilă Mica Unire, ocazie cu care tinerii au putut să înţeleagă mai bine evenimentele care au dus la evenimentul istoric şi să se conecteze la moştenirea lăsată de domnitorul Cuza. Şi asta nu e tot! Elevii sunt invitaţi, de Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, să ducă mai departe viziunea reformistă a lui Cuza în domeniul educaţiei prin propuneri inovatoare pentru o educaţie modernă. 

de Redactia Observator

la 25.01.2024, 07:53

Vezi și

Ghidați de istoricul Tudor Vişan-Miu, elevii au fost purtați într-o călătorie istorică în cele mai reprezentative locuri din Capitală de acum 165 de ani și care păstrează amintirea votului dat pe 24 ianuarie 1859 pentru Unirea Principatelor Române. Tinerii au avut ocazia să vadă și cum arătau uniformele militare de acum sute de ani. 

Arhim. Andrei Costache: Trebuie să știți că dealul acesta pe care ați urcat se numește Colină Bucuriei așa că primul criteriu este să zâmbiți! În perioada comunistă, între anii 1948 și 1990, aici a fost sediul Marii Adunări Naționale. Între 1990-1996 Palatul Camerei Deputaților. 

Elev: Mami m-a întrebat dacă vreau să merg să merg și eu am zis că da, chiar vreau să merg și cum sunt aici.

Elev: Eu am venit cu un caiet pe care îmi notez niște chestii care îmi plac sau alte lucruri despre istorie.

Elev: Proiectul la care am zis da din prima este o întoarcere în timp și reprezintă ceea ce trebuie să cunoaștem întotdeauna, reprezintă ceea ce trebuie să știm pe 24 ianuarie, Mica Unire..Marea Sărbătoare. 

În anul în care celebrăm 165 de la Mică Unire, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României amintește că educația și implicarea tinerilor sunt cheia construirii unui viitor de excelență. 

Vasile Bănescu, purtător de cuvânt Patriarhia Română: Ne-am bucurat foarte mult să primim această vizită care pe mine m-a mișcat. Întotdeauna când e vorba de copii care ies în evidență nu doar prin inocența lor ci și prin dorința lor de a învață, de a cunoaște este o bucurie extraordinară. Astfel de oameni atunci când vor ajunge mai vor deveni repere pentru alții 

Alina Panico, director comunicare FDVDR: Această nu este singură acțiune organizată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Avem în desfășurarea concursul Cuza: tineri, lege și reforma! și îndemnăm tinerii care au între 14 și 20 de ani să scrie o reforma contemporană pentru sistemul de învățământ și să își imagineze că sunt Alexandru Ioan Cuza. 

Toate amendamentele primite din partea participantilor vor fi expediate catre Ministerul Educatiei iar marele premiu este de 1.000 de lei pentru cea mai creativa si inovatoare reforma, adaptata la nevoile actuale ale sistemului educational din România. Data limita de a trimite reforma este 25 ianuarie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Mica Unire, sărbătorită de zeci de elevi olimpici din Bucureşti prin intermediul Fundaţiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României