Microbuze uzate, pericol public pentru călători
Calitatea îndoielnică a transportului public în România este de notorietate. Astăzi vorbim despre microbuzele în care oamenii călătoresc pe banii lor în condiţii nesigure. În goana după profit, şoferii îi transportă ca pe sacii de cartofi, fără să ţină cont de riscuri.
Calitatea îndoielnică a transportului public în România este de notorietate. Astăzi vorbim despre microbuzele în care oamenii călătoresc pe banii lor în condiţii nesigure. În goana după profit, şoferii îi transportă ca pe sacii de cartofi, fără să ţină cont de riscuri. Şi, nu de puţine ori, călătorii nu au mai ajuns la destinaţie din cauza lăcomiei unor oameni care vor să scoată profit cu orice preţ.
Zeci de mii de călători trec cu microbuzul pe lângă o tragedie
Acest şofer ne explică nonşalant că microbuzul în care urcă peste o mie de pasageri zilnic stă să pice. Nimic din interior nu inspiră siguranţă.
Trapa de evacuare este prinsă în câteva piuliţe, iar în cazul unui accident, niciun pasager nu poate sparge geamurile.
Alt microbuz, alte probleme. Bancheta din spate este prăbuşită. Nici urmă de centuri de siguranţă.
Pe lângă o tragedie trec, în fiecare zi, zecile de mii de călători care circulă cu microbuzele de la periferia Capitalei spre centrul Bucureştiului.
Amenzile ajung la 1200 de lei, dacă sunt prea încărcate microbuzele
Oamenii recunosc că "microbuzele sunt mizerabile, sub orice critică. În caz de accident spunem Tatăl nostru și sperăm să ajungem în rai".
Legi împotriva celor care transportă în astfel de condiţii există. Şoferii care îi îngrămădesc pe oameni în maşini pot primi amenzi de aproape 1200 de lei.
La fel sunt sancţionaţi și cei care nu au elemente de siguranță, ei pot rămâne și fără certificatul de inmatriculare.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰