Antena Meniu Search
x

Micul Paris, orașul neștiut

Primul drum din Bucureşti a fost Drumul de Lemn, cel care noi este știut azi drept Calea Victoriei. Bulevardul era pavat atunci de la un capăt la altul cu buşteni de lemn.

Vezi și

Primul drum din Bucureşti a fost Drumul de Lemn, cel pe care noi îl ştim azi drept Calea Victoriei. Bulevardul era pavat atunci cu de la un capăt la altul cu buşteni de lemn.

Este drept că nu era deloc comod să te plimbi pe el mai ales dacă erai o doamnă care purta tocuri. Dacă vreţi să mergeţi pe Calea Victoriei de altă dată trebuie să vă spun că o parte din drumul istoric se află azi în faţa Ministerului Administraţiei şi internelor.

Intrarea acestui hotel de patru stele este faţada Teatrului Naţional din perioada interbelică.

În al Doilea Război Mondial aviaţia germană a vrut să distrugă cea mai înaltă clădire din Bucureşti, Palatul Telefoanelor. Proiectilul a ratat ţinta şi a lovit clădirea destinată culturii.

În centrul Capitalei, Nicolaie Ceauşescu ne-a lăsat o moştenire demnă de listele recordurilor internaţionale. Palatul Parlamentului este a doua cea mai mare clădire din lume şi una dintre cele mai costisitoare care au fost construite vreodată.

Istoria mititeilor româneşti a început în Centrul Vechi pe strada Covaci nr 3. Aici se afla cârciuma lui Iordache şi era locul unde îşi petreceau nopţile George Enescu, Caragiale şi Hasdeu. Într-o seară în care sestaurantul era foarte aglomerat, bucătarul a rămas fără maţe pentru cârnaţi, aşa că a decis frigă carnea condimentată într-o formă mai mică pe grătar.

Cu siguranţă consideraţi că o staţie de metrou nu poate deveni obiectiv turistic. Nu şi când vine vorba despre Politehnică. Răspunsul îl veţi afla dacă priviţi în jos. +3,33 Staţia este pavată cu plăci de marmură şi granit ce conţin fosile vechi de 180 de milioane de ani.

Cotroceni nu a fost dintotdeauna cartier de lux. În anii 1600 aici se afla pădurea deasă a Cotrocenilor şi era locul ideal pentru cine vroia să îşi piardă urma. De fapt Cotroceni era în acea perioadă refugiul favorit al celor certaţi cu legea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » Micul Paris, orașul neștiut