Antena Meniu Search
x

Mielul romanesc este profitabil la export: are un pret cu 50% mai ridicat decat anul trecut

Mielul romanesc prinde bine atat in farfuriile romanilor, cat si la export. Daca unii cumparatorii isi fac deja programari, de frica sa nu ramana fara miel de Paste, in unele ferme se fac deja planurile pentru export.

Vezi și

Iar anul acesta, ciobanii se asteapta la comenzi si mai mari din partea grecilor sau a arabilor. Animale sunt destule, iar pretul va fi unul pe masura: kilogramul de miel exportat va fi cu 50% mai scump decat anul trecut.

Costel Serban pregateste deja mieii pentru sarbatori. Are deja peste 200 in stana sa. Si ca sa nu il prinda Pastele cu animalele nevandute, a inceput deja sa faca rezervari pentru clientii fideli. Dupa ce mieii au fost alesi si insemnati se trece la negociere.

Alta ferma, alt tip de afacere. Nicolae Tisa nu mai are rabdare sa-si caute clientii. Vrea sa trimita mieii la export.

Pentru ciobani, cu cat sunt mai mari animalele, cu atat castigurile cresc. Iar profitul estimat nu este unul deloc mic. Cum era de asteptat, pretul mielului de export este pe masura. Cel putin 30 de lei pe kilogram, in conditiile in care mieii se cumpara vii. Si Ion Cioaca din Sacele spera ca si anul acesta mieii crescuti de el sa ajunga peste hotare.

Si mielul de pe mesele romanilor va fi mai scump anul acesta. Hrana mai scumpa din cauza verii secetoase se va reflecta in pretul kilogramului de carne.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Mielul romanesc este profitabil la export: are un pret cu 50% mai ridicat decat anul trecut