Mierea de rapiţă, leacul din stup. Cum vă poate ajuta să vă simţiţi mai bine
Mierea de salcâm, mierea de tei sau mierea de floarea soarelui! Am auzit toţi de ele şi ştim cum să le folosim în dulciuri sau să o mâncăm, pur şi simplu.
- Mierea este un puternic antibiotic natural, îngrijește pielea și grăbește vindecarea rănilor.
- Mierea de rapiţă poate fi folosită în loc de zahăr şi nu îşi pierde proprietăţile nici la temperaturi mari.
Mierea de salcâm, mierea de tei sau mierea de floarea soarelui! Am auzit toţi de ele şi ştim cum să le folosim în dulciuri sau să o mâncăm, pur şi simplu. Însă, în România mai există un sortiment de miere, care are beneficii pentru sănătate mult mai mari comparativ cu cele ale tipurilor clasice. Este vorba despre mierea de rapiţă, o plantă pe care mulţi dintre noi o ştiu doar din pozele de pe site-urile de socializare.
Un ceai cu miere şi lămâie este primul tratament la care apelăm în caz de răceală. Iar combinaţia nu este aleasă întâmplător. De milenii întregi, mierea e folosită în beneficiul sănătății și frumuseții. Pe lângă varietatea de vitamine și minerale pe care le conține, mierea este și un puternic antibiotic natural, îngrijește pielea și grăbește vindecarea rănilor.
Mierea de rapiţă nu este însă foarte cunoscută de consumatorii români. Dar specialiştii spun că nu ar trebui să vă lipsească din cămară.
Cu toate acestea, puţini sunt cei care o aleg atunci când sunt în faţa standului cu produse apicole. În primul rând pentru că aspectul ei este diferit de ceea ce ne aşteptăm atunci când cumpărăm o miere.
În loc să fie aurie sau brună, este complet albă. În plus nu este lichidă, ci mai degrabă cremoasă şi pare zaharisită.
Mierea de rapiţă ar putea înlocui cu succes mai celebrele sortimente de salcâm sau de floarea soarelui. Pentru că are un gust neutru, ea poate fi folosită în loc de zahăr şi nu îşi pierde proprietăţile nici la temperaturi mari.
Acest sortiment de miere se obţine de obicei din rapiţa sălbatică, o plantă bogată în proteine, carbohidraţi, glucide, lipide, dar şi în minerale precum bor, calciu, fier, fosfor, potasiu, sodiu şi vitaminele A, B1, B2, B3, C. Este considerata a fi cea mai bună miere şi poate fi folosită ca adjuvant în tratamentele pentru ficat, splină şi pancreas.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰