Antena Meniu Search
x

Mii de cutii cu lapte au fost retrase din şcolile din Gorj

Gustul amar, dar şi un miros ciudat i-au alertat imediat pe elevi şi profesori. Copiii au fost cei care au simţit prima dată că laptele este stricat, după ce au gustat din el.

Vezi și

Gustul amar, dar şi un miros ciudat i-au alertat imediat pe elevi şi profesori. Copiii au fost cei care au simţit prima dată că laptele este stricat, după ce au gustat din el.

Mii de cutii cu lapte au fost retrase, ieri, din şcolile din Gorj. Copiii au fost cei care au simţit prima dată că laptele este stricat, după ce au gustat din el. Laptele urmează acum să fie supus unor analize de laborator.  Mâncarea elevilor a fost retrasă în lăzi. 191 de porţi au ajuns de pe bănci înapoi în spaţiile de depozitare ale liceului din Târgu Jiu. Laptele a fost stricat, a fost amar şi nu avea gustul pe care îl avea de obicei. Copiii şi-au anunţat imediat dascălii.  Ieri, s-a distribuit la clasele care sunt de dimineaţă 1:47 şi peste o oră, au venit cu el că are un gust amar.

Primul pas a fost retragerea produselor, apoi profesorii au anunţat Direcţia Sanitar-Veterinară şi Direcţia de Sănătate Publică Gorj. S-a constat existenţa unui gust amar pronunţat la cinci dintr-un număr de opt cutii examinate, ceea ce confirmă sesizările elevilor.

Au fost prelevate probe în număr de zece cutii de 200 de ml de lapte pentru examen organo-leptic şi microbiologic.

Ieri, operatorul care se ocupă cu distribuirea produselor alimentare în şcoli a preluat o cantitate de aproximativ 6.500 de cutii cu lapte pe care l-a distribuit, tot ieri, către mai multe şcoli din judeţul Gorj. În cazul în care se va dovedi că laptele a fost stricat, firma producătoare, din Timiş, riscă să fie sancţionată. Din fericire, niciunul dintre elevi nu a păţit nimic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Mii de cutii cu lapte au fost retrase din şcolile din Gorj