Antena Meniu Search
x

Mii de pelerini la coadă la moaştele Sfintei Parascheva şi ale Sfintei Muceniţe Ecaterina

Noapte albă pentru cei care au mers în pelerinaj la Iaşi! Anul acesta, credincioşii se închină nu doar la moaştele Sfintei Parascheva. Joi seară, un sobor de preoţi a aşezat în curtea Catedralei Mitropolitane şi racla cu moaştele Sfintei Muceniţe Ecaterina.

Vezi și

Noapte albă pentru cei care au mers în pelerinaj la Iaşi! Anul acesta, credincioşii se închină nu doar la moaştele Sfintei Parascheva. Joi seară, un sobor de preoţi a aşezat în curtea Catedralei Mitropolitane şi racla cu moaştele Sfintei Muceniţe Ecaterina, adusă special din Grecia. Iar în timp ce pelerinii se închină, voluntarii pregătesc de zor celebrele sarmale.

Relicvele cuvioasei sărbătorite duminică au fost aşezate ieri dimineaţă în baldachinul devenit loc de pelerinaj. Câteva ore mai târziu racla cu moaştele Sfintei Muceniţe Ecaterina a ajuns şi ea la Iaşi. Un obiect de veneraţie pentru creştini, adus special din Grecia şi însoţit de un alai impunător de preoţi.

Este motivul pentru care miile de pelerini aşteaptă chiar şi opt ore să ajungă să se închine.

În timp ce creştinii se roagă, forţele de ordine au grijă să nu apară incidente nedorite.

Între timp, peste 30 de voluntari și patru bucătărese muncesc deja de zor, de mai bine de 24 de ore, pentru zecile de mii de sarmale care vor ajunge duminică la pelerini.

În aceste zile, la Iaşi, sunt aşteptaţi să ajungă peste 200 de mii de oameni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Mii de pelerini la coadă la moaştele Sfintei Parascheva şi ale Sfintei Muceniţe Ecaterina