Antena Meniu Search
x

Video Mii de români sunt în staţiunile montane, în ciuda restricţiilor. Jandarmii patrulează pe pârtii

Pofta de distracţie la munte a scăzut dar nu a dispărut în pandemie. Mii de români sunt în staţiunile montane, chiar dacă restricţiile impuse de coronavirus se fac simţite peste tot. La Rânca, în Gorj, tunurile de zăpadă au funcționat la capacitate maximă, dar nu s-a putut schia. Stratul a fost însă numai bun pentru câteva ture cu săniuța.

Dragoş Cuzuban
de Dragoş Cuzuban

la 28.11.2020, 21:32

Vezi și
  • Aglomeraţie în Maramureş, Valea Prahovei şi Poiana Braşov
  • Totuşi, încă sunt locuri pentru turişti

Maramureşul, Valea Prahovei şi Poiana Braşov sunt şi ele aglomerate, dar nu ca anii trecuţi, când nu mai găseai locuri pentru vacanţa de 1 decembrie.

Reporter: "Te-ai jucat cu zapada"

Copil: "Da, si am facut bulgari de zapada cu Anisia, prietena mea"

Reporter: "Iti place aici la zapada?"

Copil: "Da"

Peste cinci mii de turiști au rezervat o cameră în stațiune. Au plătit, pentru o noapte, între 80 și 200 de lei.

Constantin Pănescu - cabanier: "Noi avem totul ocupat probabil si datorita faptului ca suntem la baza partiei, partie care functioneaza doar pentru saniute deocamdată"

Cine a căutat o porție mai mare de adrenalină, a găsit-o în parcul de aventură. Iar cea mai căutată a fost tiroliana.

Pandemia se simte totuşi. Stațiunea este supravegheată permanent.

Diana Speretoiu, reporter Observator: "Pentru ca se asteptau la un weekend prelungit si aglomerat, fortele de ordine din statiune au fost suplimentate astfel ca politistii si jandarmii se asigura ca toti  turistii sa respecte regulile impuse in pandemie si sa poarte masca de protectie chiar si pe partie"

Maramureşul este şi el destinaţie pentru minivacanţă. Iar unii turişti au legat sărbătoarea Sfântului Andrei de cea de 1 decembrie. 

Iulia, turist: "Ai dealurile astea minunate, ai zăpadă, ai ceaţă, ai pâine, ai dulceaţă cu nuci, nu ştiu, mi se pare că ai tot ce vrei..."

Mihai, turist: "Noi am venit de o săptămână aici, nu ne-am luat vacanţă, lucrăm de aici şi  e super. Ne place supermult ne place mâncarea, sa stam aici la casa olarului sa mancam din vase de lut, e superb!"

Administratorii pensiunilor i-au primit pe turişti cu ţuică şi...căldură. 

Daniel Leș, administrator pensiune: "Cu foc în sobă, foc în căsuţele astea, foc afară, şi toate poveştile bătrânilor de demult, cu mâncărurile vechi care au fost autentice căutăm să le aducem pe cadrul ăsta mai modern"

Totuşi, afluxul de turişti este ceva mai mic în ţară faţă de anii trecuţi. De exemplu, Valea Prahovei şi Poiana Braşov sunt ocupate în aceste zile în proporţie de 70%, în timp ce rezervările din Predeal nu depăşesc jumătate din capacitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Mii de români sunt în staţiunile montane, în ciuda restricţiilor. Jandarmii patrulează pe pârtii