Antena Meniu Search
x

Milioane de români au celebrat de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului

La mare sau la munte, la grătare sau la ştrand, românii au petrecut în toată ţara. Sunt peste 2 milioane de Marii şi Mariani şi mulţi şi-au celebrat ziua numelui.

de Redactia Observator

la 16.08.2019, 13:19

Vezi și

La mare sau la munte, la grătare sau la ştrand, românii au petrecut în toată ţara. Sunt peste 2 milioane de Marii şi Mariani şi mulţi şi-au celebrat ziua numelui. Chiar dacă sărbătoarea se numeşte Adormirea Maicii Domnului, iar Biserica îndeamnă să amânăm petrecerile, mulţi nu au mai avut răbdare şi au dat startul distracţiei.

Umăr la umăr, sute de turişti dansează înghesuiţi în aceeaşi piscină. Ca la un semn, valuri de spumă colorată se revarsă peste ei. A fost cea mai colorată petrecere din Băile Felix, o staţiune care a adunat 12 mii de turişti în minivacanţa de Sfânta Maria.

Sincronizarea de la horă a continuat la ora de aerobic. Două antrenoare de fitnnes i-au ţinut în priză pe oaspeţi. După atâta mişcare, şi-au potolit foamea cu mâncare făcută la ceaun. Mulţi profită de vacanţă pentru a-şi serba şi ziua numelui.

Însă biserica le reaminteşte credincioşilor că sărbătoarea se numeşte Adormirea Maicii Domnului. Iar petrecerile de nume ar trebui amânate pentru 8 septembrie, la Naşterea Fecioarei Maria.

Mulţi însă au profitat de minivacanţă şi au început petrecerea încă de acum. În Bucureşti, au făcut-o la grătare! Au fost şi români care au sărbătorit prin tradiţie. La şezătoare.

Toţi invitaţii au purtat ii, iar meniul a fost compus din platouri tradiţionale cu jumări, şuncă afumată, răcituri şi plăcinte cu brânză şi mere.

Turiştii din Braşov au avut parte şi de o surpriză. De astazi, se pot plimba cu autobuzul supraetajat care face legătura cu Poiana Braşov. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Milioane de români au celebrat de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului