Antena Meniu Search
x

Ministerul Educatiei arunca un milion de euro pe an pentru curatenie

Un minister de milioane cheltuite. In timp ce sute de copii invata in scoli insalubre, Ministerul Educatiei, arunca un milion de euro pe an pentru curatenie.

Vezi și

La numai cateva sute de metri departare, tot in centrul Capitalei, proprietarul unei cladiri plateste de doua ori mai putin. Iar suprafata utila este de 4.200 de metri patrati, aproximativ la fel de mare ca la Ministerul Educatiei.

Mai exact, la Ministerul Educatiei, s-au alocat, pe luna, 12 euro pe metrul patrat. La o cladire de birouri, curatenia costa cel mult 5 euro.

Aceste sume se duc pe materiale de curatenie, apa, canal si salubritate, reparatii curente si alte servicii pentru intretinere si functionare.

La aceste sume se mai adauga si facturile la lumina, caldura, TV si internet. Pentru acestea, ministerul a alocat in buget 18.000 de euro pe luna. In total, intr-un an, intretinerea costa aproape un milion de euro, adica peste 78.000 de euro pe luna.

In cladirile private, aministratorii au grija sa reduca si cheltuielile de intretinere.

Dar la Ministerul Educatiei nu se pune problema de asa ceva. Luminile sunt aprinse in mijlocul zilei, iar toaletele par neintretinute. Noroc de aparatele montate pe usi care distrug 99% dintre bacterii.automat.

Sefii Ministerului Educatiei nu au vrut sa comenteze sumele din executia bugetara publicata pe site-ul institutiei, dar ne garanteaza ca se fac economii.

Costuri:

- Materiale de curatenie = 42.808 de lei

- Apa, canal si salubritate = 69,313 de lei

- Reparatii curente = 197,632 de lei

- Alte bunuri si servicii pentru intretinere si functionare = 2,901,001 de lei

- Incalzire, iluminat si forta motrica = 570,626 lei

- Posta, telecomunicatii, radio, TV si internet = 354,287 lei

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » Ministerul Educatiei arunca un milion de euro pe an pentru curatenie