Antena Meniu Search
x

Ministerul Educației anunță cum va corecta erorile din manualul de geografie de clasa a șasea

Ministerul Educației anunță, într-un comunicat, măsurile luate pentru corectarea erorilor din manualul de Geografie de clasa a VI-a. Astfel, va fi publicată o variantă digitală a manualului, iar varianta tipărită va fi însoțită de o erată.

Pagina din manualul de Geografie de clasa a VI-a
Ministerul Educației anunță măsuri pentru corectarea erorilor din manualul de Geografie de clasa a VI-a - Observator

Ministerul Educației anunță, într-un comunicat, măsurile luate pentru corectarea erorilor din manualul de Geografie de clasa a VI-a. Astfel, va fi publicată o variantă digitală a manualului, iar varianta tipărită va fi însoțită de o erată.

Potrivit comunicatului, în prima parte a săptămânii viitoare, va apărea o variantă digitală corectată a manualului de Geografie de clasa a VI-a. Această variantă va conține și atenționări cu privire la varianta de print.

Erată tipărită pentru manualul de geografie de clasa a VI-a

De asemenea, Ministerul Educației anunță și că va fi realizată o erată tipărită pentru manual, pentru varianta de print.

Erata va fi trimisă în școli până la începutul anului școlar și va fi distribuită elevilor odată cu manualul de geografie.

Anchetă pentru a afla cine a comis erorile din manualul de geografie

Oficialii de învățământ au mai anunțat în comunicat că au deschis și o anchetă pentru a descoperi în ce etapă a procesului de scriere, evaluare și editare a manualului au fost comise erorile.

”Pentru a preîntâmpina reiterarea unor astfel de situații, Ministerul Educației Naționale se va asigura că toţi evaluatorii care au avut erori în activitatea desfășurată într-o etapă a procesului de evaluare nu vor mai avea dreptul de a participa la selecția pentru evaluări viitoare. În plus, contractul de colaborare semnat cu evaluatorii de manuale prevede că neîndeplinirea sau îndeplinirea necorespunzătoare a obligațiilor asumate prin contract atrage răspunderea părții în culpă”, se afirmă în comunicat.

În plus, Comisia de Disciplină va analiza și activitatea redactorului de la Editura Didactică și Pedagogică, unde manualul de geografie de clasa a șasea a fost tipărit.

”Ministerul Educației Naționale își rezervă dreptul de a acționa în instanță, acolo unde este posibil, autorii/redactorii/evaluatorii manualelor (în funcție de etapa în care s-au produs erorile), pentru daunele aduse”, se mai spune în comunicat.

Ministerul transmite că, spre deosebire de anii trecuți, are acum dreptul de erată asupra manualelor școlare și poate aduce remedierile necesare.

Scandalul manualului de geografie de clasa a VI-a a izbucnit zilele trecute, când au fost descoperite zeci de erori la ediția tipărită.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Ministerul Educației anunță cum va corecta erorile din manualul de geografie de clasa a șasea