Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ministrul Sănătăţii: “Situaţia de la Spitalul Floreasca este foarte gravă, numărul demisiilor este îngrijorător”

Numărul demisiilor de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Floreasca este “îngrijorător”, a declarat, miercuri, după şedinţa Guvernului, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, spunând că este “inacceptabil dacă acuzaţiile medicilor demisionari se confirmă” şi că situaţia este foarte gravă.

de Redactia Observator

la 31.08.2016 , 18:22

Numărul demisiilor de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Floreasca este “îngrijorător”, a declarat, miercuri, după şedinţa Guvernului, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, spunând că este “inacceptabil dacă acuzaţiile medicilor demisionari se confirmă” şi că situaţia este foarte gravă.

Întrebat despre situaţia de la Spitalul Floreasca, unde cel puţin 17 medici de la UPU-SMURD au demisionat, miercuri, ministrul Sănătăţii a spus că în această seară va avea “o nouă întâlnire de mediere” a conflictului manager-medici.

“Au fost două întâlniri convocate de mine, senzaţia mea era că lucrurile merg într-o direcţie bună, se pare că nu este aşa, este o situaţie foarte gravă. În seara aceasta am convocat o a treia întâlnire de mediere, cred că va fi ultima”, a declarat Voiculescu.

Articolul continuă după reclamă

Doctorul Bogdan Opriţa, coordonatorul SMURD Bucureşti şi şeful UPU a Spitalului Floreasca, a declarat, miercuri după-amiază, că a semnat, în calitatea sa de şef de secţie, 17 demisii ale medicilor, dar că este posibil să mai fie şi altele, mai mulţi colegi anunţându-l telefonic că vor demisiona în zilele următoare. El a spus că ia în calcul să demisioneze şi el dacă numărul medicilor care vor rămâne va fi insuficient pentru ca activitatea să poată fi asigurată.

Mai mulţi medici de la Unitatea de Primiri Urgenţe s-au adunat, miercuri, în curtea spitalului, reclamând că nu mai pot lucra în condiţiile de acum şi că nu găsesc înţelegere la managerul unităţii medicale, Sorin Păun, care refuză să aprobe noi posturi sau să semneze pentru achiziţia de medicamente. Ei spuneau că, în aceste condiţii, 15 dintre ei au demisionat, iar alţi 15 ar urma să îşi dea demisia în zilele următoare.

“Domnul manager, când are o problemă cu noi, recurge la tot felul de măsuri de intimidare, suntem chemaţi în biroul dumnealui să dăm tot felul de note explicative. Practic, ni se pune pumnul în gură pentru orice lucru minor. Noi am ajuns la concluzia că nu ne putem desfăşura activitatea şi am decis să ne înaintăm demisia, să ne găsim de muncă în altă parte (...) Suntem în preaviz 14 zile, după care vom vedea ce vom face. Nu găsim niciun fel de înţelegere la managerul spitalului, cu care nu se poate discuta. Nimeni nu vrea să ne asculte ", a afirmat unul dintre medicii demisionari.

El a spus că una dintre cele mai grave probleme cu care se confruntă cadrele medicale este lipsa medicamentelor şi a materialelor sanitare.

"Până acum ne-am descurcat, dar greu. Mai aveam stocuri în depozitul UPU, dar aceste stocuri sunt pe terminate. În septembrie nu vor mai fi, iar domnul manager a refuzat să semneze achiziţionarea altor medicamente. Practic, nu vor mai fi medicamente absolut deloc”, a afirmat medicul.

Un alt doctor a spus că el şi colegii săi au fost nevoiţi, de multe ori, să cumpere din banii lor medicamente pentru a avea cu ce îşi trata pacienţii: "Au fost situaţii în care am cumpărat noi medicamente. Vorbim despre medicamente banale, care pot fi cumoărate de la farmacie, pentru că unele medicamente nu se găsesc în farmacii".

La rândul său, medicul Raluca Moldoveanu a afirmat că cererile doctorilor "sunt unele normale", una dintre acestea fiind aprobarea unor noi posturi pentru care exista acordul ministerului: "Sunt cereri normale, să spunem, care în ultima perioadă nu s-au rezolvat. Există o atitudine a managerului nostru interimar, care ne împiedică să ne desfăşurăm activitatea aşa cum trebuie. În primul rând, lipsa anumitor medicamente şi materiale sanitare şi un anumit tip de atitudine faţă de personalul sanitar care este agresiv-grosolană, să zicem".

Citeşte şi BREAKING NEWS: Cincisprezece medici de la UPU a Spitalului Floreasca au demisionat! “Nu găsim niciun fel de înţelegere la manager, refuză achiziţia de medicamente, pe unele le cumpărăm din banii noştri”

Demisionarii spun că această situaţie a apărut de aproximativ două-trei luni şi, deşi a fost informat şi Ministerul Sănătăţii şi s-au găsit soluţii, au apărut alte probleme, în sensul că au dispărut alte medicamente sau s-au făcut achiziţii de aparatură nouă care apoi a fost retrasă, spunându-li-se că au tot ce le trebuie la UPU.

La UPU-SMURD Floreasca lucrează 33 de medici, dintre care două doctoriţe au contractele suspendate, fiind în concedii de creştere a copilului, iar alţi doi medici sunt angajaţi cu jumătate de normă.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri sociale » Ministrul Sănătăţii: “Situaţia de la Spitalul Floreasca este foarte gravă, numărul demisiilor este îngrijorător”