Antena Meniu Search
x

Mistreţi morţi, cauză necunoscută

Câţiva mistreţi găsiţi morţi în apele râului Târnava Mică alertează autorităţile din Mureş. Animalelor li s-au făcut analize pentru pestă porcină, o boală care produce pagube mari crescătorilor de porci

Vezi și

Câţiva mistreţi găsiţi morţi în apele râului Târnava Mică alertează autorităţile din Mureş. Animalelor li s-au făcut analize pentru pestă porcină, o boală care produce pagube mari crescătorilor de porci. 

Pompierului nu i-a luat mai mult de câteva minute să traverseze apa rece şi s-ajungă la unul dintre mistreţi.După ce-a legat animalul cu o frânghie, un coleg de-al lui l-a tras prin apă până pe malul unde aştepta echipa ISU.

În total, trei mistreţi au fost găsiţi morţi în râu. Dar abia după ce vor face analize, Direcţia Sanitar-Veterinară o să afle dacă au murit înecaţi sau răpuşi o boală extrem de gravă şi contagioasă.

Pesta porcină se manifestă sub această formă şi animalele mor în apă. De regulă mor lângă sursa de apă.

Deşi nu se transmite la om, pesta porcină, care afectează porci mistreţi şi domestici, poate aduce pierderi de proporţii crescătorilor. Dacă boala se confirmă, vor fi luate automat măsuri de carantină în zonă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Mistreţi morţi, cauză necunoscută