Moaștele Sfântului Gheorghe rămân în România, la biserica Sfântul Gheorghe Nou din centrul Capitalei
Aproape un milion de români îşi sărbătoresc ziua numelui, de Sfântul Gheorghe. Înainte de petrecere, mii de credincioşi au stat la coadă cu orele, să se închine la moaştele aduse special din Bulgaria.
Aproape un milion de români îşi sărbătoresc ziua numelui, de Sfântul Gheorghe. Înainte de petrecere, mii de credincioşi au stat la coadă cu orele, să se închine la moaştele aduse special din Bulgaria. S-au rugat pentru sănătate şi linişte sufletească. Dacă nu aţi ajuns la biserica Sfântul Gheorghe Nou, din centrul Capitalei, puteţi merge oricând de acum încolo, pentru că moaştele rămân în România.
Unul dintre cei mai iubiţi sfinţi, Marele Mucenic Gheorghe şi-a declarat credinţa cu preţul vieţii. În cele mai multe icoane, este reprezentat într-o mantie roşie, culoarea specifică unui martir, dar şi cu o suliţă în mâna stângă - simbol al luptei cu forţele răului. De sacrificiul lui şi-au amintit astăzi mii de credincioşi, care au stat la coadă să i se închine.
Până anul acesta, moaştele sale erau aduse din Grecia sau Bulgaria cu titlu de împrumut. Însă Patriarhia Bulgariei a decis să le ofere pentru totdeauna României.
Nu sunt singurele moaşte din Biserica Sfântul Gheorghe Nou. Aici se află şi Mâna Sfântului Ierarh Nicolae şi Racla Sfântului Constantin Brâncoveanu.
Emil Cărămizaru, parohul bisericii Sfântul Gheorghe Nou: "Noi, creştinii ortodocşi, ne închinăm doar lui Dumnezeu. Pentru că Sfânta Cruce ne spui cui ne închinăm: Tatălui, Fiului şi Sfântului Duh. Moaştele le cinstim ca şi icoanele pentru că ele sunt binecuvântate prin viaţa desăvârşită.
900 de mii de români poartă numele marelui mucenic. 700 de mii dintre ei sunt bărbaţi. În această zi, se spune că este bine să-ţi împodobeşti casa cu plante, o tradiţie care simbolizează renaşterea naturii.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰