Antena Meniu Search
x

În ziua a patra de lucrări, Comisia Specială din Parlament care dezbate legile justiţiei a parcurs doar şase articole

Trei legi, peste 300 de articole şi un obiectiv măreţ: În cel mult două săptămâni, Legile Justiţiei să fie gata.

Vezi și

Trei legi, peste 300 de articole şi un obiectiv măreţ: În cel mult două săptămâni, Legile Justiţiei să fie gata. Însă, în ziua a patra de lucrări, Comisia Specială din Parlament a încheiat rapid dezbaterile. Noi amendamente votate astăzi au aprins din nou spiritele în cele două tabere din Justiţie. 

Trei ore. Atât a durat a runda a patra de dezbateri. Au fost discutate doar şase articole din legea privind statul magistraţilor. "Sunt modificate ţinând cont de amendamentele şi observaţiile venite de la CSM, de la asociaţiile profesionale. Eu cred că o dezbatere mai largă şi mai concretă decât se desfăşoară astăzi în Parlament nu poate să existe.", spune Florin Iordache.

Una dintre modificări se referă la cazurile în care un judecător sau un procuror este suspendat din funcţie. Astfel, în forma actuală, magistratul este suspendat automat dacă este trimis în judecată pentru săvârşirea unei infracţiuni. Comisia a eliminat această prevedere. Magistratul ar urma să fie suspendat doar dacă se apreciază că aduce atingere prestigiului profesiei.

Potrivit unui alt amendament, şeful statului nu ar mai putea refuza numirile procurorilor în funcţia de judecător. Astfel, astăzi comisia a ajuns abia  la articolul 62 din 106, din legea privind statul magistraţilor.

Alte două legi trebuie să fie luate în discuţie. Este vorba despre legea privind organizarea judiciară şi cea privind Consiliul Superior al Magistraturii. Adică încă 217 articole pe care Comisia Specială vrea să le parcurgă în cel mult două săptămâni, pentru ca până pe 15 decembrie proiectul să treacă de cele două camere ale Parlamentului şi să ajungă pentru promulgare la preşedintele Iohannis.

Următoarea şedinţă pentru dezbateri pe noile legi ale justiţiei nu a fost încă programată. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » În ziua a patra de lucrări, Comisia Specială din Parlament care dezbate legile justiţiei a parcurs doar şase articole