Antena Meniu Search
x

Monica Iacob Ridzi, măcinată de regrete: ”M-au condamnat la moarte”

Monica Iacob Ridzi e măcinată de regrete. Din spatele gratiilor, fostul ministru, condamnat la cinci ani de închisoare, crede că dacă nu ar fi făcut politică, acum şi-ar fi putut creşte liniştită copiii.

Vezi și

Monica Iacob Ridzi e măcinată de regrete. Din spatele gratiilor, fostul ministru, condamnat la cinci ani de închisoare, crede că dacă nu ar fi făcut politică, acum şi-ar fi putut creşte liniştită copiii. 

Şi-a scris părerile de rău într-o scrisoare trimisă redacţiei Observator. Cere ca ministrul Justiţiei să intre în închisori pentru a vedea condiţiile în care stau deţinuţii. Administraţia Naţională a Penitenciarelor a dat publicităţii fotografii din celula ei, de la Gherla.

Două paturi, un scaun şi o măsuţă pe care este aşezat un televizor. Aceasta este celula din Penitenciarul Gherla în care Monica Iacob Ridzi a stat mai bine de două săptămâni. De aici a scris că se încălzeşte cu sticle cu apă încălzită la filtru de cafea.

Reprezentanţii ANP susţin că în celulă sunt 22 de grade Celsius. Şi că fostul ministru a primit două pături şi permisiunea de a-şi aduce o pilotă de acasă. Din această celulă Monica Iacob Ridzi a scris despre regrete. Cinci la număr. Cele mai multe, legate de carieră. E sigură că ar fi avut un alt destin dacă ar fi ocolit politica.

Monica Iacob Ridzi susţine că pedeapsa cu închisoarea e pentru ea ca o condamnare la moarte. Pentru că e bolnavă. Închisă iniţial la Gherla a cerut să fie mutată în spitalul penitenciar Jilava, pe motive medicale. Transferul a durat 27 de ore. Reprezentanţii ANP au explicat de ce: "Durata transferului se justifică prin faptul că sunt tranzitate mai multe unități de detenție în cadrul rutelor stabilite, pentru transportarea mai multor persoane condamnate."

"Am fost condamnată să mă plimb maxim o oră pe zi într-o "cuşcă" în care cerul îl vezi tot prin gratii acoperite cu plasa deasă. Fac sute de paşi pe lungimea de trei metri a celulei în care stau şi mă rog la Dumnezeu, în fiecare clipă, să nu mor."

Sunt rânduri scrise, pe blogul personal. În acelaşi apel, Monica Iacob Ridzi i-a cerut ministrului Justiţiei să viziteze penitenciarele, ca să vadă condiţiile în care trăiesc deţinuţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Monica Iacob Ridzi, măcinată de regrete: ”M-au condamnat la moarte”