Antena Meniu Search
x

Palatul Brukenthal din Avrig, colțul de rai din Transilvania

Cu toţii ştim de Palatul Brukental din Sibiu, însă mai puţin cunoscut este cel din Avrig. Un adevarat colţ de rai pentru oricine vrea sa scape de agitaţia vieţii urbane. Acum, odată cu relaxarea măsurilor a fost redeschis şi poate fi vizitat. Impunătoarea clădire a fost construită de baronul Samuel von Brukenthal ca reşedinţă de vară. Aici vă puteţi relaxa în natură, în singura grădină barocă din România. Şi dacă vreiţi să rămâneţi peste noapte, vă puteţi caza chiar în camerele palatului.

de Redactia Observator

la 22.05.2020, 17:44

Vezi și
  • Palatul Brukenthal, o adevărată bijuterie arhitecturală
  • Palatul, construit după modelul Palatului Schonbrunn din Viena

Departe de viaţa agitată a marilor oraşe, într-o oază de linişte se află Palatul Brukental. Ca să ajungi la el, cum intri în curte, mergi pe aleile pietruite, străjuite de o parte şi de alta de grădini viu colorate, cu plante exotice şi copaci seculari. Unul dintre arbori este tulipanul. Legenda spune că însuşi baronul Samuel von Brukenthal a plantat aceşti copaci, impresionat fiind de frumuseţea şi măreţia lor.

Arnold Klingheis, manager Palatul Brukenthal - Când vorbim de palat, în primul rând, vorbim de multă natură în parcuri, grădini, plante speciale rare, chiar şi în Europa.

Odinioară supranumită Edenul din Transilvania, moşia de vară a baronului Brukenthal este într-adevăr un colţ de rai.

Şi dacă nu v-aţi săturat să staţi în mijlocul naturii, într-un peisaj paradisiac, puteţi rămâne peste noapte, chiar în camerele palatului.

Nicolae Gabriel, administrator Palatul Brukenthal din Avrig - Am amenjat mesele la distanţă, am amenajat toată grădina. Este prima dată anul acest grădina a fost închisă total.

O adevărată bijuterie arhitecturală, Palatul Brukenthal a fost construit după modelul Palatului Schonbrunn din Viena.

Renumitul palat Schonbrunn din Viena are o copie fidela in Transilvania. Este vorba de resedinta de vara a baronului Samuel von Brukenthal de la Avrig. Ansamblul arhitectural baroc cu gradinile sale unice este numai bun de vizitat in aceasta perioada de restrictii, mai ales ca au inflorit tulipanii. Sunt arbori unici in aceasta parte a tarii, numiti si arborii de lalea. Legenda spune ca insusi baronul Brukenthal a plantat acesti arbori, impresoinat de frumusetea si maretia lor. Tulipanii produc mii si mii de flori care seamana foarte mult cu lalelele. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Palatul Brukenthal din Avrig, colțul de rai din Transilvania