Antena Meniu Search
x

Video Motivul pentru care bucureştenii vor aştepta şi 10 minute după metrou în perioada următoare. Tensiuni între Metrorex şi Alstom

Vom aştepta mai mult după metrou în perioada următoare! Este anunţul făcut de Metrorex, care acuză firma de mentenanţă că nu se ocupă de revizia garniturilor şi că, din acest motiv, pe traseu vor ieşi mai puţine trenuri. Cât vor aştepta călătorii în staţie?

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 20.05.2023, 09:25

Vezi și

10 minute sau chiar mai mult vom aştepta de acum înainte în staţie, un metrou. Practic dublu în comparaţie cu cel din prezent. Se întâmplă acest lucru din cauză că firma care se ocupa de mentenanţa de la metroul bucureştean nu va pune în circulaţie în perioada următoare la fel de multe garnituri de metrou.

Situaţia afectează sute de mii de oameni care călătoresc cu metroul

Reprezentanţii Metrorex nu au o explicaţie clară pentru această situaţie, dar susţin că nu au datorii faţă de firma care asigură mentenanţa şi că în perioada următoare vor cere despăgubiri. Oricum relaţia dintre Metrotrex şi Alstom, firma care asigură mentenanţa, este una tensionată de ceva timp, şi veche. A început în 2004 atunci când a fost semnat primul primul contract care a durat până în 2021. În 2021 a fost semnat un alt contract pe o perioadă de 15 ani.

Cert este că metroul bucureştean plăteşte către această firmă de mentenanţă nu mai puţin de 4 miliarde de lei, bani care sunt, evident, publici. Nu este nouă această situaţie, s-a mai repetat în vara anului trecut, atunci când Alstom a refuzat să mai presteze servicii din cauză că metroul avea datorii uriaşe, de sute de milioane de lei. Această situaţie afectează sute de mii de oameni care călătoresc în ficare zi cu metroul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Motivul pentru care bucureştenii vor aştepta şi 10 minute după metrou în perioada următoare. Tensiuni între Metrorex şi Alstom