Mucenici moldoveneşti la un târg tradiţional, în Bucureşti
Ortodocşii îi prăznuiesc pe Sfinţii cei 40 de Mucenici din Sevastia! Şi, în timp ce unii se gândesc doar la cele 40 de pahare pe care - teoretic - ar trebui să le bea, alţii s-au preocupat din timp să aibă în casă cei mai delicioşi mucenici.
- Niciun amator de dulciuri nu au rezistat mucenicilor.
- Pentru o porţie, pofticioşii au scos din buzunar 10 lei.
Ortodocşii îi prăznuiesc pe Sfinţii cei 40 de Mucenici din Sevastia! Şi, în timp ce unii se gândesc doar la cele 40 de pahare pe care - teoretic - ar trebui să le bea, alţii s-au preocupat din timp să aibă în casă cei mai delicioşi mucenici.
Bucureştenii i-au găsit pe cei moldoveneşti la un târg din Capitală. Şi niciun amator de dulciuri nu au rezistat mucenicilor abia scoşi din cuptor, unşi cu miere şi presăraţi cu nucă măcinată.
Pentru un kilogram de aluat pufos pentru mucenici, avem nevoie de patru gălbenuşuri, 350 de grame de zahăr, 40grame de drojide, 300 ml lapte şi 250 grame de unt
Pentru o porţie, pofticioşii au scos din buzunar 10 lei. La doi paşi de standul cu mucenicii calzi, vizitatorii târgului au aşteptat la coadă pentru sarmale, fasole, cârnaţi de porc şi carne pe disc.
Şi pentru că a început deja postul Paştelui, din meniul comercianţilor nu au lipsit preparatele fără carne. Reţeta de sarmale cu păsat vine tocmai din Maramureş.
Şi pentru langoşii umpluţi cu brânză, ceapă şi mărar, nucă, magiun sau pudraţi cu zahăr oamenii au stat la rând.
Anul acesta, postul Paştelui se încheie la data de 18 aprilie.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰