Antena Meniu Search
x

Experiment Observator. Românii fac sport declarativ, altfel, sunt foarte sedentari

Sportul e la modă. Însă cei mai mulţi români, tot comozi sunt. O dovedeşte un experiment realizat de colegul meu Cristi Popovici.

Vezi și

Sportul e la modă. Însă cei mai mulţi români, tot comozi sunt. O dovedeşte un experiment realizat de colegul meu Cristi Popovici. Într-o staţie de metrou, a încercat să-i convingă pe călători să renunţe la scările rulante în favoarea celor clasice. Uşor de zis, greu de făcut. 

Ora prânzului, staţia de metrou Piaţa Unirii. Singurii muşchi folosiţi de călători ca să iasă la suprafaţă sunt cei ai mâinilor, care butonează telefoanele. 

Cu afişul în braţe, ne aşezăm în faţa călătorilor grăbiţi în încercarea de a-i convinge să facă puţină mişcare. Exact cum ne recomandă medicii.

Primele reuşite vin mai repede decât ne aşteptăm. Ce-i drept, cu multă convingere.

Pe acelaşi subiect

Surprinzător, efectul este mai puternic atunci când afişăm un mesaj călătorii de la metrou sunt anunţaţi că scările rulante sunt defecte. Dovadă că mulţi dintre ei pun preţ mai mare pe comoditate. Vesta reflectorizantă şi noul mesaj îşi fac datoria funcţionează, însă, doar câteva secunde.

Nu ne lăsăm bătuţi. Aşa că la următoarea garnitură...

Peste 60 la sută din români sunt sedentari şi doar şase procente fac sport cu regularitate, arată statisticile. Dacă adăugăm şi o alimentaţie proastă, ne dăm seama de ce suntem pe primele locuri în Europa la capitolul "bolnavi cardiaci sau diabetici". Putem schimba oricând aceste cifre. Trebuie doar să vrem.

O plimbare în ritm vioi, care acoperă trei kilometri şi jumătate într-o oră, te ajută sa arzi 280 de calorii, echivalentul unui singur mic la grătar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Experiment Observator. Românii fac sport declarativ, altfel, sunt foarte sedentari