Antena Meniu Search
x

Curs valutar

OBSERVATOR SPECIAL: Munca in folosul comunitatii, o expresie pe care o stim doar din filme

Datoria autoritatilor locale este sa dea amenzi in cazul in care legislatia este incalcata! Fac acest lucru fara sa clipeasca, doar ca se confrunta cu nenumarate cazuri in care degeaba sanctioneaza, pentru ca nu le intra niciun ban in buget. Cum este posibil?

de Redactia Observator

la 01.04.2013 , 21:47

La nivel teoretic, orele de munca in folosul de comunitatii sunt o treaba foarte serioasa. Ba chiar exista un plan de actiune bine stabilit.

“Dupa eliberarea procesului verbal, la un anumit interval de timp, se va ajunge in instant, iar aceasta va decide cum si sub ce forma contraventia va fi transformata in munca in folosul comunitatii”, a declarat un oficial.

Doar ca niciun amendat nu a fost vazut vreodata sa faca asa ceva. Iar Valerica, un parcagiu de Bucuresti, stie foarte bine ca nimeni nu-l va obliga vreodata sa-si achite amenzile prestand vreo activitate in folosul comunitatii.

Vezi și

Valerica a gasit si modalitatea prin care sa usureze munca agentilor. “Am venit singur la Politia Locala sa imi dea amenda, sa pot sa parchez”, spune barbatul.

Intr-un top al rau-platnicilor, parcagii figureaza pe prima pozitie. Sunt peste 9.500 de amenzi aplicate acestor persoane care percep taxe ilegale pentru bucatile de trotuar luate in stapanire

Acum, sa nu credeti ca parcagii sunt niste amarati care traiesc de pe o zi pe alta. Politistii spun ca oamenii care ne ajuta contra-cost, desigur, sa ne parcam masinile in zonele aglomerate, castiga cat un director de banca.

Cam la fel de bine stau - financiar vorbind - si cei care figureaza pe pozitia a doua in topul rau-platnicilor: cersetorii.

Prostituatele ocupa locul al treilea pe podium, dar asta nu inseamna ca nu sunt detinatoarele a zeci si zeci de amenzi. “O persoana a fost amendata de 159 de ori. In cuantumul a un miliard de lei vechi”, a explicat Elena Nitu, director in cadrul Primariei Sector 2.

Functionarii au gasit si modalitatea de a o face sa-si achite datoria: sa vina si sa mature strada. Domnisoara a considerat ca e un lucru injositor, plus ca ar fi trebuit sa munceasca gratis, ceea ce nu se face in bransa ei. De altfel, la fel gandeste si restul "amendatilor de top". Scuzele sunt multiple: ba nu au cu cine sa lase copiii, ba sunt bolnavi, ba n-au cum sa ajunga la locul in care trebuie sa-si execute pedeapsa. In consecinta, nu-i vom vedea prea curand varuind trunchiurile copacilor, asa cum si-ar dori autoritatile.

In acest timp, insa, amenzile se aduna teancuri-teancuri. Exista vreo rezolvare? Da, dar e una care obliga statul sa cheltuiasca o gramada de bani. Ultima incercare din partea statului de a-si recupera datoriile de la rauplatnici este in instanta. Insa, cu sau fara sentinta, nimeni nu ii poate obliga pe datornici sa munceaca in folosul comunitatii, daca nu vor.

Asadar, daca nu iti platesti amenzile si nici nu ai bunuri pe numele tau, n-ai nicio problema. Edilii continua sa se planga de bugetele prea mici, judecatorii - sufocati de dosare - nu au timp sa se ocupe de niste amarate de amenzi, iar rau-platnicii "stradali" reusesc sa se situeze deasupra legii.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri sociale » OBSERVATOR SPECIAL: Munca in folosul comunitatii, o expresie pe care o stim doar din filme