Murighiol, un mic paradis cu peisaje spectaculoase și pește cum doar în Deltă poate fi gătit
Cel mai sălbatic loc din România poate fi descoperit şi într-o singură zi. În inima Deltei Dunării, sezonul se încheie abia la începutul lunii noiembrie. Iar acum vremea este perfectă pentru plimbări cu barca. În fiecare zi, doar la Murighiol, ajung mii de turişti. Pentru peisaje spectaculoase şi mese cu peşte cum doar în Deltă poate fi pregătit.
Cel mai sălbatic loc din România poate fi descoperit şi într-o singură zi. În inima Deltei Dunării, sezonul se încheie abia la începutul lunii noiembrie. Iar acum vremea este perfectă pentru plimbări cu barca. În fiecare zi, doar la Murighiol, ajung mii de turişti. Pentru peisaje spectaculoase şi mese cu peşte cum doar în Deltă poate fi pregătit.
Suntem în inima unui loc de o frumuseţe răpitoare. Împărţim barca cu alţi câţiva turişti. Trecem de satul Uzlina şi ajungem pe braţul Sfântul Gheorghe, la câţiva paşi de comuna Murighiol. Un traseu pitoresc, pe canalele Dunării, ne fascinează timp de câteva zeci de minute.
Peste trei mii de turişti ajung aici zilnic, chiar şi la final de sezon. Unii vin pentru un sejur întreg, de o săptămână. Alţii optează pentru excursiile de o zi.
Odată ajunși la mal, simţim mirosul îmbietor din bucătărie. Borşul de peşte este aproape gata.
După o masă cu peşte, niciun turist nu pleacă fără să guste din celebra plăcintă dobrogeană făcută de doamna Iuliana, după o reţetă secretă.
Mâncarea din Deltă a devenit o atracţie turistică. Iar pentru o astfel de excursie, în mijlocul unui paradis acvatic, departe de zgomotul oraşelor, o persoană plăteşte mai puţin de 200 de lei pe zi.
Aproape 30 la sută dintre turiştii care ajung în Deltă sunt străini, spun managerii resorturilor. Unitățile de cazare își închid porțile abia în luna noiembrie.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰