Antena Meniu Search
x

Video Muzeul Oului din Vama, cea mai mare colecție privată de ouă din România. Lucrate în tehnici diferite, provin din 82 de ţări

Turiștii care vin de Paște în Bucovina pot admira, pe lângă frumusețea zonei, şi o colecție inedită de ouă încondeiate, la Muzeul Oului din Vama. Acesta cuprinde cea mai mare colecție privată de ouă din România şi este unic prin modul de organizare, dar şi prin valoarea exponatelor. 

de Angela Bertea

la 20.04.2022, 08:19

Vezi și

În muzeul de la Vama sunt expuse peste 15.000 de ouă, atât din Bucovina, cât şi de pe toate meridianele lumii. Acestea sunt lucrate în tehnici şi stiluri diferite și provin din 82 de ţări de pe toate cele 5 continente.

Letiția Orșivschi, meşter popular: Ne aflăm în zona veche a muzeului. La început  au fost doar ouăle care au aparținut familiei mele, care au fost sfințite la biserică.

''Mi s-a părut totul extraordinar. Nici nu ştiam că sunt atâtea ouă diferite. N-am cuvinte.'' 

''E inedit ce văd. Multe, multe lucruri interesante.'' 

Pe acelaşi subiect

Cum ajunge oul o adevărată operă de artă

Prin măiestria meșterului popular, ouăle devin adevărate opere de arta. Odată  ce au terminat de admirat întreaga colecție, turiștii pot învăța și din secretele încondeierii ouălelor, care datează din negura timpului.

''Este un instrument cu care se lucrează. Se numeşte chişiţă. Şi atunci, dacă trasezi liniile de contur după regulile geometriei, după aceea poţi umple spaţiile, poţi lucra în tehnica baltică.'' 

Pe cât de migăloasă este munca, pe atât de frumos este rezultatul.

prof. Letiția Orșivschi, meşter popular: Desigur ca și acasă puteți face ouă. Acasă pe ochiul mic de la aragaz puteți pune o conservă cu ceara şi sa folosiţi acele creioane cerate.

Prețul unui bilet la Muzeul de Ouă din Vama este de 15 lei pentru adulți şi 7 lei pentru copii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Muzeul Oului din Vama, cea mai mare colecție privată de ouă din România. Lucrate în tehnici diferite, provin din 82 de ţări