Antena Meniu Search
x

N-a ieșit soarele și pe strada Educației

O iei pe Educaţiei, colţ cu Profesorilor şi ajungi pe Spiru Haret. Este un traseu pe străzile bucureştene care poartă nume pompoase în cinstea învăţământului

Vezi și

O iei pe Educaţiei, colţ cu Profesorilor şi ajungi pe Spiru Haret. Este un traseu pe străzile bucureştene care poartă nume pompoase în cinstea învăţământului

O echipă Observator a inventariat străzile înrudite cu educaţia şi nu sunt trasee de invidiat. De fapt, arată exact ca sistemul de învăţământ. Străzile sunt mici, neîngrijite, iar oamenii fără tragere de inimă când vine vorba de carte.

Strada Educaţiei este oglinda fidelă a şcolilor din România. Cioburile sparte i-au adus nu 7 ani de ghinion, ci mult mai muţi. Numai că oamenii de aici tot găsesc cu ce să se mândrească. Precum cei de la Ministerul. Educaţiei.

Strada e plictisitoare pentru unii, la fel ca educaţia pentru mulţi elevi. E prea linişte. Vedele locale sunt doar George Măcelarul, Muzicantul de petreceri şi croitorul. Profesori nu locuiesc pe această stradă. Elevi sunt foarte puţini. Vreo 4. Dar cu ei n-o să se facă niciodată primăvară pe. Educaţiei.

Pe partea dreaptă, strada ar trebui să fie sfântă. Dar e şantier. Sunt căminele şi televiziunea Patriarhiei. Pe stânga, locuiesc oameni. necunoscuţi.

Părintele învăţământului românesc s-a ales cu o stradă mai centrală. Lângă Ministerul Educaţiei. Dar nu-i prea face cinste.

Pe străzile Educaţiei din România reforma se lasă aşteptată. Şi la faţadă şi în sălile de clasă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » N-a ieșit soarele și pe strada Educației