Antena Meniu Search
x

Ne temem de Ebola! 12 români întorşi din Africa sunt monitorizaţi în toată ţara

Ebola pune pe jar România. Mai multe persoane care s-au întors din Africa sunt monitorizate să nu apară vreun simptom al bolii. Se cumpără echipamente, se pregătesc oameni şi se pun la punct proceduri

Vezi și

Ebola pune pe jar România. Mai multe persoane care s-au întors din Africa sunt monitorizate să nu apară vreun simptom al bolii. Se cumpără echipamente, se pregătesc oameni şi se pun la punct proceduri

Spitalul de boli infecţioase din Capitală s-a pregătit pentru cel mai negru scenariu: 20 de pacienţi bolnavi de Ebola care pot apărea în Bucureşti. Noua din 10 oameni mor, odată ce au intrat în contact cu virusul.

Surse medicale vorbesc despre 12 persoane care s-au întors din Vestul Africii şi care acum sunt verificate medical din 2 în 2 zile.

Focarul Ebola a erupt în luna martie a anului acesta. Până pe 8 octombrie, peste 4.000 de persoane au murit din cauza bolii, în patru ţări: Liberia, Guinea, Sierra Leone şi Nigeria. Virusul a lovit şi în SUA. Un bărbat a murit, iar infirmiera care l-a îngrijit s-a îmbolnăvit şi ea.

În Europa, doi preoţi care s-au întors în Spania, au pierit. O altă infirmieră care a intrat în contact cu ei este spitalizată în Madrid. În Germania, un pacient adus din Africa pentru tratament s-a prăpădit.

Canada a anunţat că a început testele pe oameni cu vaccinul experimental Ebola. În aeroprtul din Cairo, Egipt, pasagerii sunt testaţi pentru această boală, iar Marea Britanie a introdus aceeaşi măsură pe aeroportul Heathrow. Pe Otopeni, în acest moment nu există nici o măsură de control a pasagerilor, pentru că ţara noastră nu are rute directe cu ţările din Africa de vest.

Organizaţia Mondială a Aănătăţii a estimat că în următoarele două luni pot apărea 10.000 de cazuri de Ebola pe săptămână.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Ne temem de Ebola! 12 români întorşi din Africa sunt monitorizaţi în toată ţara