Antena Meniu Search
x

Video Nicuşor Dan nu are proiecte noi de infrastructură. Ce promite primarul

Anul acesta, din bugetul Primăriei Capitalei, s-au alocat puţin peste 200 de milioane de lei pentru a continua proiectele începute. Deşi lucrările bat pasul pe loc şi în unele situaţii sunt probleme juridice, municipalitatea spune că vor fi inaugurate până la sfârşitul anului. Proiectele noi de infrastructură mai aşteaptă.

de Redactia Observator

la 24.03.2022, 14:51

Vezi și

Pe şantierul de la Doamna Ghica, se aşteaptă acum structura metalică. Deşi aşteptarea va fi lungă, edilul Capitalei promite că pasajul va fi gata la toamnă.     

"După 5 amânări pentru podul de aici de la doamna ghica va urma si cea de-a şasea amânare. Încă se lucrează la tăblierul metalic care va fi gata în 8 luni şi în cel mai bun caz, montarea lui ar dura 2 luni. Iar asta înseamnă că podul ar putea fi gata abia la începutul anului viitor", transmite Andreea Milea, reporter Observator. 

"Nu se mai termină. A început de 2 ani de zile şi se pare că nu va avea sfârşit".

"Pe o parte repară pe o parte iarăşi le desface. Nu avem ce face. Cu cine să ne certăm. Vă daţi seama de cât timp?!"

Pe acelaşi subiect

La începutul anului, primăria a plătit 22 de milioane de lei pentru tăblierul metalic însă este la a doua încercare. În 2020 municipalitatea a dat comandă pentru tăblier pentru suma de 10 milioane de lei. 

Ionuţ Ciurea, Pro Infrastructura: Tablierul ăsta e ca vampirii, toată lumea a auzit despre el dar nimeni nu l-a văzut. S-a lucrat foarte, foarte prost la pasajul acesta. 

Şi de-acum se va lucra şi mai scump.

Nicorel Nicorescu, consilier general PMB: Noi avem interesul să fie cât mai rapid. Ştim că sunt şi efectele războiului şi preţurile încep să se modifice uşor, uşor la materiale.

Bani de dat mai sunt şi pentru parcarea de pe şoseaua Pantelimon. 

"Parcarea de la capătul şoselei Pantelimon încă nu poate fi folosită de soferi pentru că PMB nu şi-a achitat datoria către constructor. Vorbim despre un proiect în valoare de 350 de milioane de lei din care municipalitatea a achitat până acum doar jumătate", transmite Andreea Milea, corespondent Observator.

Deşi iniţial primăria a anunţat că singura problemă a parcării este lipsa electricităţii. 

Ionuţ Ciurea, Pro Infrastructura: Există un litigiu de ordin financiar între primărie şi constructor. Nu poţi să intri tu primărie si să pui generatorul fără constructor pentru că şantierul este al constructorului. 

Iar primăria plăteşte constructorul cu ţârâita. 

Marius Pavel, consilier general PMB: Vor fi efectuate ceva plăţi în aceste zile dar în valori insignifiante.

"Cred că sunt 2 ani de când a ajuns la aproape finalitate şi atât". 

"Sunt foarte multe maşini, nu au unde să parcheze. Era foarte bună parcarea asta. E făcut ca şi un muzeu. Te uiţi la el, e foarte frumos, dar degeaba".

Iar lărgirea străzii Prelungirea Ghencea încă e departe. Nicuşor Dan a alocat anul acesta 100 de milioane de lei. Lucrările au început acum 3 ani şi trebuiau să fie gata în 2021. Primarul Capitalei a anunţat altceva acum.

Nicuşor Dan, primarul Capitalei: Termenul de finalizare a întregii lucrări este de 2 ani si jumătate din momentul acesta. 

Ionuţ Ciurea, Pro Infrastructura: O lucrare de genul ăsta nu ar trebui să dureze mai mult de un an de zile, într-o ţară normală.  

Alte planuri noi sunt doar pe hârtie precum semaforizarea inteligentă sau un nou regulament de parcare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Nicuşor Dan nu are proiecte noi de infrastructură. Ce promite primarul