Antena Meniu Search
x

Tribunalul București a suspendat PUZ-urile sectoarelor 2, 4 și 5. Nicuşor Dan: "Nu vrem să mai avem cartiere fără grădiniţe şi şcoli"

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că Tribunalul București a suspendat joi PUZ-urile sectoarelor 2, 4 și 5, după ce Curtea de Apel a anulat definitiv PUZ-urile sectoarelor 3 și 6. Nicuşor Dan spune însă că suspendarea PUZ-urilor nu blochează dezvoltarea Bucureștiului.

de Redactia Observator

la 18.02.2022, 13:11

Nicuşor Dan susţine o declaraţie de presă la Primăria Capitalei
Nicuşor Dan spune că dezvoltarea urbană a Bucureştiului a fost victima unor dezvoltări speculative - Facebook Nicuşor Dan

Primarul municipiului Bucureşti, Nicuşor Dan, a anunţat că Tribunalul Bucureşti a suspendat PUZ-urile Sectoarelor 2, 4 şi 5, precizând că de ani de zile dezvoltarea urbană a Capitalei a fost victima unor dezvoltări speculative, menţionând că au fost puţini investitori din cauza instabilităţii juridice privind urbanismul. 

„Tribunalul București a suspendat ieri (joi - n.r.) PUZ-urile (Plan urbanistic zonal - n.r.) sectoarelor 2, 4 și 5. Sunt PUZ-urile de sector care nu au fost anulate definitiv de instanță. Reamintesc că Curtea de Apel a anulat definitiv PUZ-urile Sector 3 și Sector 6. De ani de zile, Dezvoltarea urbană a Bucureștiului a fost victima unor dezvoltări speculative. Am pierdut sute de hectare de spații verzi, Am avut sute de exemple de blocuri între case”, spune Nicușor Dan.

Am avut puțin investitori seriori la București tocmai din cauza instabilității juridice, pentru că nu este admisibil ca tu să reglementezi urbanistic practic tot Bucureștiul cu acte care se dovedesc a fi nelegale, și atunci, cine este invesestitorul care vine să facă o afacere pe termen lung în București în condițiile acestei instabilități juridice?”, a declarat edilul.

Ce înseamnă suspendarea PUZ-urilor

Pe acelaşi subiect

Nicuşor Dan afirmă că suspendarea PUZ-urilor de sector nu înseamnă blocarea dezvoltării Capitalei.

“Circulă un fake-news cum că prin suspendarea de către Consiliul General s-ar fi blocat dezvoltarea în Bucureşti. Bucureştiul are un Plan Urbanistic General, în baza Planului Urbanistic General orice persoană poate să ceară un certificat de urbanism şi o autorizaţie de construire, iar acolo unde nu este mulţumit de ceea ce prevede Planul Urbanistic General, de exemplu, dacă are un teren într-o zonă industrială atunci poate să ceară Consiliul General o derogare. În sensul acesta, am funcţionalizat Comisia Tehnică de Urbanism şi amenajarea teritoriului care funcţionează din luna septembrie. Numai că urbanismul nu înseamnă şi din păcate asta s-a întâmplat ani de zile şi durează puţin până când să schimbăm acest mod de lucru, nu înseamnă ca un om să coloreze o planşă şi cu asta să vină la Consiliul General să obţină nişte etaje în plus. (….)

Nu vrem să mai avem cartiere de blocuri, cum am văzut nenumărate, în care oamenii să nu aibă creşe, grădiniţe şi şcoli. Ce se întâmplă atunci? În fiecare dimineaţă la ora 7.00 toţi locuitorii acelui cartier se urcă în maşini, se duc cu maşina, cu copii în maşină la diverse şcoli pe care le au în Bucureşti”, a afirmat primarul Capitalei. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

El a explicat că prin hotărârea Tribunalului Bucureşti PUZ-urile pentru sectoarele 2,4 şi 5 nu mai produc efecte, hotărârea fiind executorie chiar dacă nu este definitivă. Nicuşor Dan a mai afirmat că aşteaptă şi finalizarea anchetei DNA în privinţa PUZ Sector 3. 

Anul trecut, consilierii generali ai PNL anunţau că nu sunt de acord cu planul primarului Nicușor Dan de a suspenda PUZ-urile (Planurile Urbanistice Zonale) de sector pentru o perioadă de doi ani. "Mai bine demisionăm din funcţie decât să votăm suspendarea PUZ-urilor pe 24 de luni. Dezvoltatorii imobiliari ne vor da în judecată şi vor cere daune. Nu vrem să riscăm", au argumentat ei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Tribunalul București a suspendat PUZ-urile sectoarelor 2, 4 și 5. Nicuşor Dan: "Nu vrem să mai avem cartiere fără grădiniţe şi şcoli"