Noi PERCHEZIŢII la Consiliul Judeţean Sibiu, după cele din aprilie. DNA verifică achiziţii publice din perioada 2014-2015
Procurorii DNA fac, luni dimineaţă, percheziţii la Consiliul Judeţean Sibiu, în dosarul care vizează proceduri de achiziţii publice desfăşurate în perioada 2014-2015 şi în care au mai avut loc descinderi la sediul instituţiei şi în luna aprilie.
- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Procurorii DNA fac, luni dimineaţă, percheziţii la Consiliul Jueţean (CJ) Sibiu, în dosarul care vizează proceduri de achiziţii publice desfăşurate în perioada 2014-2015 şi în care au mai avut loc descinderi la sediul instituţiei şi în luna aprilie.
”Acţiunea are loc în continuarea celei din aprilie. DNA este la sediul instituţiei”, a spus Camelia Proca, consilierul preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu.
Potrivit unor surse judiciare, percheziţii au loc şi la sediile unor firme care au încheiat contracte cu CJ Sibiu, precum şi la locuinţele unor funcţionari publici.
În 20 aprilie, DNA a descins la Consiliul Judeţean Sibiu şi în alte patru locuri, într-un caz privind suspiciuni de corupţie, comise în perioada 2014-2015. Percheziţiile au durat mai mult de zece ore, fiind ridicate copii ale unor documente ce vizează achiziţii publice din perioada 2014-2015.
Preşedintele interimar al CJ Sibiu, Costantin Şovăială, spunea atunci că acţiunea procurorilor anticoruţie vizează proceduri de achiziţii publice din perioaa 2014-2015, fără să precizeze exact despre ce este vorba.
Ioan Cindrea a fost preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu din 2012 şi a încheiat mandatul mai devreme, în martie 2016, prin decizie luată de Prefectura Sibiu, după ce a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la un an de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese. Cindrea a fost găsit vinovat de instanţă pentru faptul că, în perioada 2009-2011, când era deputat, a angajat-o pe soţia sa la biroul parlamentar, ea încasând ilegal salarii în valoare totală de aproximativ 35.000 de lei.
Sursa: News.ro
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰