Nu te poţi decide ce selfie-uri să postezi online? Întreabă-i pe cei din jur. Experţii explică de ce e mai bun sfatul altora
Un studiu publicat recent arată că este mai bine să îi lăsăm pe alţii să aleagă selfie-urile pe care vrem să le postăm pe reţelele de socializare.

Un studiu publicat recent arată că este mai bine să îi lăsăm pe alţii să aleagă selfie-urile pe care vrem să le postăm pe reţelele de socializare.
Potrivit psihologilor, selfi-urile pe care ni le alegem ca poze de profil pe Facebook sau pe alte reţele de socializare au mai puţine şanse de a face o primă impresie pozitivă.
"Descoperirile noastre arată că oamenii fac alegeri proaste atunci când decid ce imagini cu ei să utilizeze pentru pozele de profil de pe reţelele de socializare. Aceste imagini influenţează negativ percepţia oamenilor asupra persoanelor din poză", spune şefa echipei de cercetare de la Universitatea New South Wales din Australia.
Pentru efectuarea studiului, oamenii de ştiinţă au rugat 102 de persoane să aleagă două poze cu ei dintr-o serie de 12 fotografii puse la dispoziţie.
- Fostul fotbalist Djibril Cisse a fost inculpat în cazul de şantaj sexual al fostului său coleg Mathieu Valbuena
- 38 de migranţi din Irak şi Pakistan au fost prinşi la graniţa cu Serbia, încercând să intre în România
- CNA a cerut ștergerea a 20 de mesaje și postări de pe TikTok, YouTube, Facebook, Instagram și X
- Cât a costat hanoracul purtat de Zuckerberg la lansarea Facebook. S-a licitat pentru el de 22 de ori
- EXCLUSIV. Ministrul Digitalizării, despre o nouă Revoluţie Industrială adusă de AI: Vom pierde 90 de milioane de...
Alegerile reprezentau cea mai probabilă şi cea mai puţin probabilă imagine pe care internauţii ar folosi-o ca poză de profil pe reţelele de socializare.
Ulterior, voluntarii erau rugaţi să facă acelaşi lucru pentru diverşi participanţi la studiu.
Toate imaginile au fost, ulterior, arătate unui grup de oameni independenţi, care au fost rugaţi să le dea o notă.
Astfel, s-a constatat că imaginile cu ei însuşi alese de participanţii la studiu au primit aprecieri mai proaste decât selectate alese pentru alţii.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰