Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Deficit la SAJ Brașov, în plină plandemie de coronavirus

În timp ce numărul de cazuri de coronoravirus creşte alarmant în toată ţara, Serviciul de Ambulanţă Braşov a rămas fără 12 angajaţi. Cei mai mulţi dintre ei se ocupau exact de pacienţii infectaţi. Au fost angajaţi în aprilie pentru o perioadă de 6 luni şi nu s-a găsit o soluţie legală ca aceştia să poată rămâne la Serviciul de Ambulanţă. Fără ei, timpii de aşteptare au crescut, iar colegii rămaşi fac faţă cu greu sutelor de solicitări.

de Redactia Observator

la 09.10.2020 , 11:11

  • Ambulanțieri concediați în Brașov, SAJ este în deficit de personal
  • Cele mai importante știri ale zilei, la Observatorul orei 19

Echipajul care este responsabil cu recoltările suspecţilor de coronavirus îşi începe programul devreme, în fiecare dimineaţă, iar deseori chiar îşi depăşesc programul de lucru pentru a duce treaba la bun sfârşit.

Nicoleta Bîclea, asistent Ambulanța Brașov: O să mergem întâi în exteriorul Brașovului, o să începem cu localitatea Prejmer, după care o să ne îndreptăm spre Crizbav, Vulcan, Râșnov și după aceea rămâne la sfârșit oraşul Brașov.

Serviciul de Ambulanţă a primit dreptul legal să angajeze 26 de persoane, pe șase luni, de la 1 aprilie. A reușit atunci să angajeze doar patru asistenți și opt ambulanțieri. La începutul acestei săptămâni, însă, au plecat cu toții.

Vezi și

dr. Adriana Anghel, medic SAJ Brașov: Echipajele cu asistent erau în jur de șapte echipaje pe tură și acum am rămas cu cinci și în mod normal unul dintre echipaje merge la recoltări pentru că nici DSP nu are personal.

Adrian este unul dintre ambulanţierii angajaţi la început de aprilie, a renunţat la fostul loc de muncă ca să dea o mână de ajutor şi a sperat că se va găsi o soluţie să poată continua să lucreze aici şi după cele 6 luni contractuale.

Adrian Crăciun, ambulanțier concediat: Acum cu ceea ce se întâmplă în ţară şi ce urmează, eu zic că încă era nevoie de noi.

David Levente, director Ambulanța Brașov: Serviciul de Ambulanţă Braşov lucrează la 50%, în sensul că ar mai trebui să mai avem un număr dublu de personal operativ raportat la normele în vigoare.

Efectele deficitului de angajaţi se reflectă în timpii mari de aşteptare în efectuarea intervenţilor de către ambulanţieri, care fac faţă cu greu sutelor de solicitări. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri sociale » Deficit la SAJ Brașov, în plină plandemie de coronavirus