Antena Meniu Search
x

Urgențe în România lui 2017: pacientă cărată un kilometru pe targă, pentru că drumul era impracticabil pentru ambulanța

S-a întâmplat la Vaslui şi din păcate nu vorbim de o excepţie. În multe zone rurale nu există drumuri asfaltate sau pietruite.

Vezi și

O femeie bolnavă a fost cărată aproape un kilometru pe targă, pentru că ambulanţa nu a putut ajunge la ea! S-a întâmplat la Vaslui şi din păcate nu vorbim de o excepţie. În multe zone rurale nu există drumuri asfaltate sau pietruite, iar din cauza ploilor ambulanţele nu pot înainta. Intervenţiile de urgenţă, în care fiecare secundă pierdută poate face diferenţa dintre viaţă şi moarte, devin o misiune imposibilă.

Pentru salvatorii din Vaslui, fiecare intervenţie nu este doar o luptă cu timpul. Ci şi cu infrastructura proastă din zonele rurale. Pentru a salva o pacientă de 87 de ani din localitatea Găvanu, a fost nevoie de o şenilată a departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.  

Daniel Ungureanu, medic SAJ Vaslui: "A venit toamna si au inceput sa existe probleme in judetul vaslui. Sunt probleme cu noroaiele. Sunt destul de drumuri care nu au nici asfalt, nici piatra, iar ambulantele ajung greu, cu timpi lungi de asteptare din partea pacientilor

Din păcate nu e un caz izolat. Pentru a salva o altă pacientă din aceeaşi localitate, medicii au mers pe jos. Ambulanţa a rămas împotmolită în drumul de noroi.

Situaţia se repetă şi în localitatea Tăcuta. Acolo, fiecare ploaie abundentă rupe comuna de restul lumii. Iar urgenţele medicale se pot transforma în tragedii. Medicii de la Ambulanţă au fost nevoiţi să urce aproape un kilometru pe un deal abrupt, ca să ajungă la un pacient. 

Daniel Ungureanu, medic SAJ Vaslui: "Era cod rosu, dar noi am ajuns cu intarziere de 20 de minute. Asta pentru ca din localitatea tacuta si pana pe ulita satului era noroi iar drumul era in panta. A trebuit sa luam toate trusele in spinare si am mers pe jos pana am ajuns la casa pacientei."

Drumul înapoi a fost şi mai greu. Medicii au avut nevoie de ajutorul sătenilor, pentru a transporta pacientul la ambulanţă.

Deşi problema nu este deloc nouă, iar atât localnicii, cât şi reprezentanţii serviciului de ambulanţă au tras repetate semnale de alarmă, autorităţile locale nu au găsit o soluţie până acum. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Urgențe în România lui 2017: pacientă cărată un kilometru pe targă, pentru că drumul era impracticabil pentru ambulanța