O mamă care suferă de o boală rară a primit şansa de a avea o viaţă normală
O femeie a primit şansa de a avea o viaţă normală! Pentru că suferă de o boală rară, i-a fost greu să vorbească, să mănânce sau să se integreze în societate. Op
O femeie a primit şansa de a avea o viaţă normală! Pentru că suferă de o boală rară, i-a fost greu să vorbească, să mănânce sau să se integreze în societate. Opt medici i-au redat bucuria de a trăi, după o operaţie complexă, în premieră la nivel naţional.
A păşit în viaţă cu stângul, suferă de o anomalie rară - nu are dinţi, iar defectul porneşte din cerul gurii şi ajunge până sub nas. Din cauza anomaliei, orice lichid sau aliment din gură ajunge în nas şi tot ce este în nas ajunge în gură. Este situația dramatică în care a ajuns o femeie, care nu putea mânca sau vorbi.
"Mi-a fost foarte greu toată viaţa. Mi-a fost greu să mă integrez în societate, dar din fericire am reuşit prin anumite operaţii”, povestește femeia.
De-a lungul vieţii a trecut prin mai multe intervenţii. Au fost operaţii care au ajutat-o, dar doar pentru o scurtă perioadă de timp. Totul a început acum 10 ani.
"Având o problemă, boala mea, neavând mugurii dentari formaţi, normal că nu a rezistat.", explică pacienta.
În momentul de faţă, implanturile normale nu o mai pot ajuta. Din cauza intervenţiilor multiple, cerul gurii i s-a degradat şi cicatrizat. Acum câţiva ani l-a cunoscut pe doctorul Taner Chemal. Este cel care i-a dat speranţa unei vieţi normale, şansa de a-şi hrăni copilul abia născut, de a mânca alimente solide, sau de a-şi găsi un job.
Taner Chemal, specialist implantologie avansată: "Este o premieră, cel puţin naţională. Existenţa unei danturi, mai ales a unei danturi fixe, va îmbunătăţi nespus de mult calitatea vieţii pacientului nostru."
Împreună cu o echipă formată din şapte specialişti, doctorul Taner Chemal a susţinut o operaţie complexă. Una care a durat aproape 10 ore. Singura speranţă a femeii au fost implanturile zigomatice.
Taner Chemal, specialist implantologie avansată: "Aşa cum le spune numele, aceste implanturi se ancorează în alte oase decât cel maxilar, respectiv în oasele zigomatice, sau oasele pomeţilor."
Medicii i-au redat astfel femeii de 42 de ani o nouă şansă la viaţă. Operaţia a fost gratuită.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰