Antena Meniu Search
x

O mamă a murit, plimbată între spitalele din Craiova şi Calafat. Medicii acuză familia

O femeie din Dolj a fost plimbată între două spitale până a murit.

Vezi și

O femeie din Dolj a fost plimbată între două spitale până a murit. Avea hipertensiune şi probleme cu inima, iar medicii din Calafat, unde a ajuns iniţial, au decis să o trimită la un spital mai mare. La cel de urgenţă din Craiova. Dar de acolo a fost trimisă înapoi de unde a venit. După atâtea drumuri fără rezolvare, pacienta s-a stins, iar fiul ei vrea să facă plângere la Parchet. 

- S-au făcut investigaţii. Este văzută şi de medicul cardiolog, şi de medicul internist. (...)Trebuie să-şi continue tratamentul acasă.

- Ea, în halul în care e, e de tratament?

Bărbatul şi-a găsit mama plângând în spitalul din Craiova. Femeia de 70 de ani cu probleme cardiace vechi a ajuns acolo cu o seară înainte, trimisă de la Spitalul din Calafat: "Pur şi simplu, era un câine al nimănui." 

Pe acelaşi subiect

Nelu Florescu, medic specialist Spitalul din Calafat: "O patologie cardiacă decompensată, motiv pentru care medicul de gardă a decis transferul către Spitalului Judeţean Craiova."

La Craiova, medicii le-au spus rudelor că analizele sunt bune: "A venit cu tomograful, cică n-are nimic. Dar ea deja vorbea foarte greu. Păi cum n-are nimic, uitaţi-vă şi dumneavoastră cum vorbeşte!" 

În cele din urmă, pacienta a fost trimisă de unde a venit. La Spitalul din Calafat. Acolo, a intrat în comă şi a doua zi a murit. Familia vrea să facă acum plângere la Parchet. Cristina Geormaneanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului din Craiova: "Trebuiau, mai degrabă, să aibă grijă de mama lor, să vadă că este neîngrijită la domiciliu şi fără tratament. 

Pacienta a primit recomandări şi reţete de la medicii care au consultat-o." 

După numărul mare de suspiciuni de malpraxis, Colegiul Medicilor ia apărarea cadrelor medicale acuzate, deşi reunoaşte erorile din sistem. Şi cere ca opinia publică să aştepte verdictul justiţiei în toate aceste situaţii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » O mamă a murit, plimbată între spitalele din Craiova şi Calafat. Medicii acuză familia