Antena Meniu Search
x

Pagina oficială a guvernului Japoniei nici nu aminteşte de vizita ratată a premierului nipon în România

Prima vizită a unui premier nipon în România în mai bine de un secol a fost un eşec pentru imaginea ţării noastre.

Vezi și

Prima vizită a unui premier nipon în România în mai bine de un secol a fost un eşec pentru imaginea ţării noastre. Străinii ne ironizează cu titluri acide în presa din toată lumea, după ce, în lipsa unui prim-ministru, n-a avut cine să-l primească pe Shinzo Abe la Guvern. La nivel înalt, nimeni nu-şi asumă vina pentru gafa de proporţii. În schimb, pe internet, românii cer iertare în numele politicienilor.  

"E cineva acolo? Shinzo Abe şi-a ales cel mai prost moment să viziteze România". Este titlul ironic al jurnaliştilor de la Euronews, după ce primul premier nipon care a venit în Bucureşti în ultimul secol a fost trimis la plimbare prin Muzeul Satului. Şi nu au fost singurii care au taxat uriaşa gafă de protocol. Zeci de români, printre care şi Oana Pelea, şi-au exprimat regretul. "Domnule Shinzo Abe, vă rog să primiţi cele mai profunde scuze pentru lipsa de respect şi de corerenţă care vi s-a arătat în România (...) Sper ca într-o zi să ne onoraţi, din nou, cu prezenţa dumneavoastră.", a scris actriţa în mesajul postat pe pagina ambasadei nipone în România.

Şi Dan Negru le-a cerut iertare japonezilor. A aflat, direct la Tokyo, cât contează onoarea pentru ei. Români din toată ţara şi-au asumat, în numele guvernului, ruşinea care a depăşit graniţele. "Noi, românii de rând ne cerem iertare pentru comportamentul incalificabil al politicienilor noştri.", "Vă adresez scuze sincere pentru modul în care guvernul nostru a tratat vizita dumneavoastră, pentru dezastruoasa lipsă de etichetă şi pentru această instablitate politică ridicolă." 

"Shinzo Abe a rămas blocat în camera sa de hotel, la Bucureşti, în lipsa unui interlocutor. O scenă supra-realistă pentru primul şef al guvernului nipon venit să viziteze România în mai mult de un secol.", scriu şi jurnaliştii francezi. 

Potrivit protocolului, trimisul Împăratului trebuia să poarte discuţii cu omologul său. Cum n-a avut cu cine, premierul a primit o porţie de cultură. 

La 24 de ore de la plecarea de la Bucureşti, pe paginile de socializare ale guvernului nipon vizita în România parcă nici nu a existat. Pe twitter şi facebook, echipa de presă a lui Shinzo Abe a postat fotografii din cadrul turneului din Europa. Serbia, Bulgaria, Lituania, sunt menţionate, nu, însă, şi România. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Pagina oficială a guvernului Japoniei nici nu aminteşte de vizita ratată a premierului nipon în România