Antena Meniu Search
x

Video O mare de păcură s-a format în Marea Neagră

O mare de păcură s-a format în Marea Neagră. Substanţa poluantă a ajuns în Portul Constanţa din cauza unei defecţiuni la un tanc petrolier, care alimenta o altă navă.

de Redactia Observator

la 24.12.2020, 10:53

Vezi și
  • O navă specializată în strângerea substanţelor poluante din apă a fost mobilizată în zonă.
  • Operaţiunea demarată este extrem de dificilă.

S-a întâmplat acum trei săptămâni, dar pata de păcură, întinsă pe şase mii de metri pătraţi, persistă, în ciuda eforturilor de curăţare. Căpitanul navei vinovate a primit o amendă de 50 de mii de lei.

Incidentul s-a produs în momentul în care cele două nave făceau schimb de combustibil

Era noapte când Bellona a început alimentarea cu păcură pentru nava Tethys. Numai că, din cauza unei defecţiuni, substanţa a ajuns în mare.

Cristian Omocea, șef inspecție ABADL: La bordul mototancului Bellona, care era acostat în dana 69, a avut loc un accident, o defecţiune tehnică la sistemul de operare, încărcare a navei şi s-a deversat păcură. 

Reporter: Cam ce cantitate de material poluant a fost deversat în mare?

Cristian Omocea, șef inspecție ABADL: O suprafaţă, am estimat-o noi, de 6.000 de metri pătraţi

Orice navă, în timpul aprovizionării, este înconjurată de un baraj plutitor, care are rolul de a reţine imediat orice scurgere accidentală de hidrocarburi. Numai că şi acesta era defect, iar păcura s-a extins în tot portul.

Cristian Omocea, șef inspecție ABADL: Ne-am deplasat la faţa locului şi am constatat că navele erau înconjurate cu un baraj flotant antipoluant, care nu etanşa corespunzător zona. Acesta era deteriorat. Am dispus măsura dublării acestui baraj.

Barajul a fost extins, iar o navă specializată în strângerea substanţelor poluante din apă a fost mobilizată în zonă. Însă operaţiunea este extrem de dificilă.

Chiar dacă scurgerea a avut loc cu aproape trei săptămâni în urmă, pata de păcură persistă. Pentru că a poluat marea, căpitanul navei a fost sancţionat, recent, cu 50 de mii de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » O mare de păcură s-a format în Marea Neagră