Antena Meniu Search
x

Povestea aplicației salvatoare și a unui pompier CU VIZIUNE

Localizarea cu precizie foarte mare a unui om captiv în epava unui avion sau chiar a unui rătăcit poate fi făcută rapid şi foarte uşor dacă cel căutat are un telefon performant şi semnal 3G.

Vezi și

Exemplu este cazul unei tinere din Constanţa care a fost găsită după ce a căzut cu maşina într-un canal, sub un pod.

Implicarea unui pompier din dispeceratul ISU a făcut diferenţa între viaţă şi moarte.

Niciun echipament al serviciului de urgenţă nu o putea localiza, iar fata, grav ranita, risca sa îşi piarda cunoştinţa.

Cu ajutorul unei aplicaţii gratuite de mesagerie, operatorul a localizat-o cu o precizie de 5 metri. Tânăra a fost salvată iar pompierul-avansat.

Cum s-a întâmplat totul

Ana Maria se afla lângă un drum naţional, dar într-un şanţ adânc. Nu se putea mişca, iar maşina era ascunsă de privirile celorlalţi şoferi.

Au incercat sa ma localizeze cu mijloace din dotare nu areusit, locatia le dadea in Tulcea, nu aveam ce sa caut acolo, povestește fata.

Programul respectiv, norocul nostru, furnizeaza pozitia telefonului ne-a oprit exact unde a fost telefonul, explică salvatorul.

Un program de mesagerie care se descarcă gratuit de pe internet. Locaţia telefonului, insoţită de o hartă cu o precizie uluitoare, poate fi trimisă în mai puţin de 30 de secunde interlocutorului. La fel cum se procedează cu o fotografie.

I-a venit ideea acea aplicatie whatssup, o avea si el a incercat prin metoda asta si a reusit, spune Ana Maria.A

Avea două telefoane la ea, pe unu vorbeam pe celalalt i-am spus cum sa-l folosească să ne trimită locația, povestește salvatorul.

Datorită ingeniozităţii de care a dat dovada pompierul, conducerea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta l-a avansat in grad.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Povestea aplicației salvatoare și a unui pompier CU VIZIUNE