Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Oameni care n-au apucat nici măcar să-şi ia adio de la rudele lor au fost chemaţi să le ia în sicriu

Împins la limită, sistemul sanitar se dezumanizează pe zi ce trece. Primim în continuare poveştile dumneavoastră la adresa [email protected]., experienţele pe care le-aţi avut în spitalele din România. Toate au ceva în comun: lipsa de empatie a sistemului medical. De la sicrie sigiliate sub ochii familiei, la medici care abia răspund la telefon şi când o fac uită că pacienţii lor sunt părinţii, bunicii sau copiii cuiva.

de Redactia Observator

la 05.12.2020 , 23:17

  • La Constanța, DSP a anunțat o femeie care cerea carantină că i-ar fi murit soțul
  • Bărbatul era lângă ea

Spitalul Judeţean Galaţi. Trupurile celor morţi de COVID sunt ţinute în saci negri, în containere aflate în curtea spitalului. Sub privirile rudelor unui decedat, un sicriu este sigilat de angajaţi în combinezoane.

Familia nu a apucat să îşi ia rămas-bun. Bărbatul a fost internat duminică în zona de triaj a spitalului. Avea insuficienţă respiratorie. În ultima discuţie cu cei dragi a cerut să fie scos din spital: spunea că nu e tratat cum trebuie. Luni, a murit. Pe certificatul de deces scrie, sec, COVID.

FamiliaUltimele cuvinte din discuția telefonică: scoate-mă de aici, că ăștia mă omoară. Cum e posibil să fii stabil la telefon, să vorbești coerent, să ceri ajutor, dar apoi să mori brusc.?!

Vezi și

În Brăila, un nepot își plânge bunicul

În alt oraş, un nepot îşi plânge bunicul.

Alexandru Tureac, nepotul lui Stoica Tureac: Adică cei care nu au COVID, să ia COVID din spital şi să moară.

Când a ajuns la spitalul judeţean din Brăila, Stoica Tureac a fost testat pentru COVID. Negativ, așa că a fost internat pe secția non COVID. A fost externat după zece zile, deşi îi era în continuare rău.

Alexandru Tureac: Pe drum, tatăl meu a vomat, avea dureri de cap, avea clar stări COVID. Am reuşit să discut cu doctoriţa care s-a ocupat de dânsul / Şi îmi spune cu nonşalanţă: da, e posibil să aibă COVID.

Două zile mai târziu, bărbatul a fost internat din nou. De data asta, testul a ieşit pozitiv. De atunci, acuză familia, nu au mai reuşit să stea de vorbă cu el.

Alexandru Tureac: Orice om merită dreptul, mai ales că ei, că doctorii probabil ştiau că este foarte grav, să vorbească cu familia, să ne spună şi nouă două-trei cuvinte.

Răspunsul spitalului din Brăila

Spitalul spune că familia a fost în permanenţă informată de starea de sănătate a pacientului.

Delia Râşnoveanu, manager spitalul judeţean Brăila: Medicul a luat legătura zilnic şi prin sms şi la telefon, i s-au dat toate informaţiile solicitate.

Opt zile în așteptarea unui SMS

O altă familie acuză spitalul judeţean Brăila că nu a răspuns la telefon când ei sunau insistent pentru a afla rezultatul testului COVID.

Daniel Cracea, pacient: Sâmbătă şi duminică e ca şi cum COVID-ul ar lua pauză şi nu s-ar transmite.

Când Daniel a rămas brusc fără gust şi miros a mers la spitalul judeţean să se testeze. Trei ore a fost plimbat prin spital, de la urgenţe la radiografii, printre pacienți și medici doar cu măști pe față.

Daniel Cracea, pacient: Nu mi-a luat nimeni temperatura / m-am dus, am intrat pe la urgență pe unde intră toată lumea, fără niciun traseu delimitat fără nimic.

El a primit rezultatul rapid, în 24 de ore. În aceeaşi zi, soţia sa a început să aibă simptome.

Daniel Cracea, pacient: Joi seara si-a făcut și ea testul urmând ca vineri să ne vină rezultatul.

Doar că rezultatul nu a mai venit. Nici a doua zi, nici peste trei zile, nici peste şase zile.

Delia Râşnoveanu, manager spitalul judeţean Brăila: El trebuia să primească sms indiferent, noi am lucrat în fiecare zi. Proba a fost sigur lucrată şi trebuia să primească rezultatul până acum.

SMS-ul însă nu a venit nici astăzi. După 8 zile, tot ei au sunat la spital şi au aflat, într-un final rezultatul testului: pozitiv.

Cinism la DSP Constanța: Anunțată că i-a murit soțul, cu soțul lângă ea

Sistemul sanitar îşi arată limitele şi cincismul şi la Constanţa. O femeie a sunat timp de o săptămână la DSP pentru a primi decizie de carantinare după ce soţul a fost confirmat cu COVID. La scurt timp, a fost sunată tot de DSP să o anunţe că bărbatul a murit.

Pacient Năvodari: Pe data de 3 sună telefonul soţiei. Sunteţi bine, vă rugăm să vă aşezaţi undeva, v-am sunat să vă transmitem condoleanţe. Soţul dumneavoastră a murit. 

Pacient Năvodari: Am sunat înapoi săru mâinile sunt mortul la telefon şi doamna mi-a zis: hai da, domne, acum că am greşit.

DSP Constanţa a transmis că face verificări, iar dacă operatoarea a încălcat procedurile va fi sancţionată.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri sociale » Oameni care n-au apucat nici măcar să-şi ia adio de la rudele lor au fost chemaţi să le ia în sicriu