Din ce în ce mai mulţi oameni au început să-şi implanteze sub piele microcipuri, în Suedia
A fi robot nu mai este ceva de domeniul fantasticului, cel puţin în Suedia. Din ce în ce mai mulţi oameni au început să-şi implanteze sub piele microcipuri. Le ţin loc de card bancar, card de sănătate şi chiar de chei.
- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
A fi robot nu mai este ceva de domeniul fantasticului, cel puţin în Suedia. Din ce în ce mai mulţi oameni au început să-şi implanteze sub piele microcipuri. Le ţin loc de card bancar, card de sănătate şi chiar de chei. Interesant este că dispozitivele care îţi simplifică aparent viaţa sunt din ce în ce mai solicitate de locuitorii din ţările nordice.
Ideea de a fi jumătate om, jumătate robot nu mai pare la fel de S.F. ca în anii '80, când filmul Terminatorul avea să creeze o adevărată frenezie în toată lumea. Încet, dar sigur oamenii au început să-şi implanteze microcipuri în organism. De mărimea unui bob de orez, dispozitivele inteligente au o mulţime de beneficii pentru posesor, inclusiv efectuarea unor tranzacţii bancare cu doar o scanare.
Chiar dacă cei mai mulţi privesc cu scepticism noul concept, în Suedia ideea de a-ţi injecta un microcip nu mai este un subiect tabu. Mii de oamenii îşi insearează astfel de dispozitive pentru a-şi face viaţa mai uşoară. În plus, se dovedesc a fi foarte folositoare în cazul unui accident.
Experţii spun că oamenii se tem cel mai mult că pot fi urmăriţi şi localizaţi prin microcipuri. Însă, informaţia este doar un mit, spun specialiştii care susţin că pentru a găsi pe cineva cu ajutorul unui microcip este nevoie de o procedură extrem de complicată şi în unele cazuri, acest lucru este imposibil.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰