Antena Meniu Search
x

Distracţie pe ultima sută de metri. Cum şi-au petrecut românii ultima zi din mini vacanţa de Paşte

Omătul mieilor a venit târziu în acest an, dar de el s-au bucurat cu adevărat copiii. A fost ninsoare în toată regula la Sinaia. În Vestul ţării însă, românii s-au simţit ca-ntr-o adevărată zi de vară.

Vezi și

Omătul mieilor a venit târziu în acest an, dar de el s-au bucurat cu adevărat copiii. A fost ninsoare în toată regula la Sinaia. În Vestul ţării însă, românii s-au simţit ca-ntr-o adevărată zi de vară.

Piscinele din Băile Felix au fost pline de tineri dornici de distracţie.

Nici centrul ţării nu s-a lăsat mai prejos. Sătui de drob şi cozonac, oamenii au ieşit la iarbă verde unde grătarul a fost piesa de rezistenţă.

În total, românii au cheltuit pe minivacanţa de Paşte peste 7 milioane de euro.

Pierderea doamnelor, bucuria copiilor. Fulgii de nea, neobişnuiţi pentru această perioadă, i-au făcut să nu se lase duşi de pe sanie.

Vremea s-a schimbat în mod dramatic în ultimele ore, a început să ningă, stratul de zăpadă ajunge la 20-25 de centimetri la altitudini de peste 1800-2000 de metri.

Turiştii s-au aventurat doar cu sania sau cu punga, pe schiuri nu a fost cu putinţă să urce. Cert este că buna dispoziţie a fost la ea acasă.

La Băile Felix nici urmă de zăpadă. În schimb, fripturile la proţap, platourile cu bunătăţi şi gulaşul au creat turiştilor cam aceeaşi bucurie.

Iar gustul vestitei licori de prune a ajuns şi peste hotare. Turiştii străini au promis că se vor întoarce şi la vară.

Caloriile acumulate după fripturile suculente au fost rapid date jos în piscina cu apă termală.

Turiştii din inima ţării au ales să iasă la echitaţie pe Valea Avrigului.

Pasionaţii acestui sport s-au bucurat cu atât mai mult cu cât ieşirea a fost în natură.

Mureşenii au lăsat drobul şi cozonacii acasă şi au ieşit la grătar. Nu au prăjit legume, după cum probabil aţi crede, ci tot carne.

Potrivit Federaţiei Patronatelor pentru Turismul Românesc, mii de români şi-au petrecut sărbătorile la pensiuni din ţară, unde au plătit peste 7 milioane de euro.

Oamenii au preferat, la fel ca în alţi ani, pensiunile din zonele rurale. Astfel, din cele 75 de mii de locuri disponibile s-au vândut 65 de mii.

Din păcate, pentru mulţi, vacanţa s-a încheiat azi. Când. a început şi lungul drum spre casă. Pe DN1 s-a circulat, în multe zone, bară la bară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Distracţie pe ultima sută de metri. Cum şi-au petrecut românii ultima zi din mini vacanţa de Paşte