Antena Meniu Search
x

Video Onix a apărut în viaţa lui Ştefan ca o rază de speranţă. A fost dragoste la prima vedere: "Există legătura aia, se simte!"

Un animal de companie poate fi medicament pentru suflet şi chiar terapie pentru singurătate sau depresie. Şi cum primăvara este anotimpul în care sunt abandonate cele mai multe animale, zeci de căţei şi-au căutat o familie la târgul de adopţii din Capitală

de Redactia Observator

la 09.04.2023, 13:11

Vezi și

Mihaela şi Silviu au doi căţei pe care i-au adoptat în urmă cu doi ani de la târgurile de profil din Capitală. Acum, îi au în familie pe Leddy şi Gavroş, ce le sunt alături la bine şi la greu şi cărora soţii le-au oferit o şansă: de a fi împreună. "De atunci, parcă ne-a schimbat viaţa! Avem, ca fiecare, şi momente mai bune şi momente mai proaste şi atunci eu, mai ales, mă duc şi mă joc cu ei şi imediat îmi trece!", spune Mihaela, adoptator.

Tot mai multe animăluţe abandonate

În ultimii doi ani, adopţiile s-au înjumătăţit, iar rata abandonului a crescut. O explicaţie ar fi că, în perioada pandemiei, oamenii au adoptat mai mult. "Mulţi dintre ei îşi dau seama ulterior că un căţel implică şi responsabilitate. De aceea e foate bine să ne gândim înainte de a adopta", spune Natalia Lupoaie, şef birou adopţii ASPA.

În adăposturile Primăriei sunt sute de animale. Târgurile de weekend reprezintă o şansă pentru necuvântătoare. "Dacă putem să facem un bine, de ce să nu venim să adoptăm?", se întreabă un român.

Pe acelaşi subiect

Povestea lui Ştefan şi Onix

Între Ştefan şi Onix a fost dragoste la prima vedere. "Există legătura aia, din prima, care se stabileşte. Este ceva! Se simte! Mereu mi-am dorit să am un căţel pe care să-l cheme Onix! Aşa că el a venit, el se va numi aşa!", povesteşte Ştefan, adoptator.

Iar psihologii susţin că legătura cu un animal de companie ne poate schimba viaţa. "Ne defocusăm de la problemele pe care le avem, fie că e vorba despre anxietate sau depresie şi oferim foarte multă căldură, oferim foarte multe sentimente acestor fiinţe pe care le avem în jurul nostru", a explicat Eduard Puiu, psiholog.

Condiţii pentru a adopta un animal

Pentru că adopţia unui animal implică responsabilitate, trebuie să facem dovada că avem cum să-i oferim viaţa pe care o merită. Aşa că, pentru a lua acasă un prieten, trebuie să avem o casă şi un venit. Şi, pentru asta, semnăm. Nu uitaţi, abandonul este pedepsit de legile din România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Onix a apărut în viaţa lui Ştefan ca o rază de speranţă. A fost dragoste la prima vedere: "Există legătura aia, se simte!"