Antena Meniu Search
x

Operatiune ampla de salvare in Gorj

Elicoptere, ambulante, zeci de echipe de medici. A fost cod rosu de salvare in trei judete, dupa ce o camioneta s-a prabusit intr-o prapastie din muntii Gorjului

Vezi și

20 de oameni erau inghesuiti in masina rasturnata in rapa. Familii intregi, care au plecat inainte de zori, pe cont propriu, la cules de fructe de padure. Asa cum fac in fiecare zi din sezonul de vara.

Pe drumul forestier, plin de serpentine, soferul a pierdut controlul masinii cu remorca. Vehiculul n-a mai urcat panta si s-a rasturnat in prapastia adanca de peste 40 de metri.

Ca prin minune, oamenii au ramas in viata, dar speriati de moarte. Cei care aveau rani usoare au facut lant uman sa-i scoata din prapastie pe cei care abia mai respirau.

Abia dupa cateva zeci de minute, un barbat care trecea prin zona greu accesibila a reusit sa dea alarma si la 112. In trei judete s-a declansat automat cod rosu in spitale, iar doua elicoptere MAI au survolat zona, in cautare de posibile victime. “Ne-am mobilizat cu totii, au venit de acasa si asistentii si medicii. Au inceput sa fie aduse si victimele din accident. Initial, au venit cu ambulantele, apoi au inceput sa vina si cu masinile particulare”, a spus managerul spitalului din Baia de Arama.

19 oameni au ajuns la spital. Trei elicoptere Smurd au preluat cele mai grave cazuri. Un copil si doi adulti, toti cu fracturi la cap si la coloana. O fata de 14 ani a ajuns la spitalul din Timisoara. “E stabila hemodinamic, nu pare sa aiba leziuni intra abdominale, dar la traumatisme lucrurile astea se pot schimba in orice moment”, a adaugat reprezentantul spitalului.

In starea cea mai grava e o tanara de 33 de ani. Plecase cu sotul ei la cules de afine. Barbatul nu stie inca ce se va intampla cu mama copiilor lui, dar se asteapta la ce e mai rau.

Femeia are coloana vertebrala rupta si un elicopter Smurd a adus-o, de urgenta, la spitalul Bagdasar din Bucuresti. Tot in Capitala, a ajuns si un barbat cu fracturi multiple si dureri insuportabile.

Resturile masinii care s-a prabusit in rapa cu 20 de oameni au fost luate de anchetatori. Soferul masinii e acuzat acum de vatamare grava, dar nenorocirea lui e cu atat mai mare cu cat copiii lui erau in masina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Operatiune ampla de salvare in Gorj