Antena Meniu Search
x
LIVE

Opt familii din comuna constănţeană Cumpăna se vor muta în casă nouă, cu ajutorul unor voluntari români şi străini

Prima lor casă după ani de zile în care au locuit fie într-o singură cameră, fie în locuinţe închiriate. Visul lor va deveni realitate printr-un proiect special la care participă aproximativ 240 de voluntari români şi străini.

la 02.10.2018, 14:12
Vezi și

Prima lor casă după ani de zile în care au locuit fie într-o singură cameră, fie în locuinţe închiriate. Visul lor va deveni realitate printr-un proiect special la care participă aproximativ 240 de voluntari români şi străini.

Familia Voinescu nu a avut niciodată o locuinţă. Cei doi soţi şi fiica lor locuiesc de 14 ani cu chirie într-o casă veche. Acum viaţa lor se va schimba. Mai ales cea a fetiţei, care va avea în sfârşit camera ei. 

Nicoleta Voinescu: Aici o să fie bucătăria, livingul, fetiţa şi-a ales deja dormitorul acela şi noi pe celălalt.

Nici Oanei nu i-a fost uşor. Până acum a locuit într-o garsonieră cu fratele şi părinţii ei, apoi într-o cameră închiriată. Îşi creşte singură fetiţa şi şi-a dorit să îi ofere acesteia confortul pe care ea nu l-a avut niciodată. Dar până acum i-a fost imposibil. 

Oana Brânzoiu: Au spus că nu se poate că venitul e foarte mic pentru a-mi oferi un credit pentru casa. 

Încă 6 familii vor păşi vineri în locuinţe noi. Sunt construite în Cumpăna pe terenul dat gratuit de Primărie de cei 240 de voluntari.

Roberto Patrascoiu, director campanie: Fiecare familie lucrează o mie de ore de voluntariat la construirea propriilor case, la construirea caselor vecinilor lor sau la alte proiecte în comunitate.

Printre voluntari am întâlnit şi sportivi de performanţă ai României. Pe campioana mondială la maraton Constantina Diţa şi pe vicecampioana europeană şi mondială la aruncarea discului, Nicoleta Grasu.

Constantina Diţă, sportivă: Mă face cel mai fericit om când văd zâmbetul pe faţa oamenilor care au nevoie de ajutorul nostru.

Cele opt familii care vor primi câte o locuinţă nouă vor plăti aproape 300 de lei pe lună, timp de 20 de ani. Banii se strâng într-un fond şi vor fi folosiţi pentru construirea altor locuinţe.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Opt familii din comuna constănţeană Cumpăna se vor muta în casă nouă, cu ajutorul unor voluntari români şi străini